De tre slags sex

De tre slags sex

Der findes tre slags sex: almindelig sex, kinky sex og energisex.

Almindelig sex er alt det, du formentlig først tænker på, når du sænker på ‘sex’. Det omfatter bl.a. samleje, onani, oral sex og petting.

Kinky sex er det, du måske har prøvet, hvis almindelig sex var blevet for kedelig. Det omfatter bl.a. BDSM, gruppesex, rollespil og diverse former for fetish.

Energisex er, når der opstår energi i mødet mellem den maskuline og den feminine pol mellem to mennesker. Udefra set sker behøver der ikke ske alverden. Det handler om bevidsthed, nærvær og kropsfornemmelser. Du kender det måske fra tantrisk seksualitet.

De tre slags sex som trin i seksuel udvikling

Mange voksne udvikler deres seksualitet ved at starte med almindelig sex. Når det bliver trivielt, går de så måske videre ved at supplere med kinky sex. Til sidst ender man så med energisex, hvor det seksuelle ligefrem kan få spirituelle dimensioner.

De tre slags sex kan også ses som tre dimensioner af sex, der kan indgå i forskellige kombinationer. Det ene behøver ikke udelukke det andet.

Seksuel sundhed handler om at acceptere og udleve sine seksuelle lyster på tilfredsstillende måder, hvor man ikke forvolder skade på hverken sig selv eller andre undervejs. Men sex har også det sundhedsmæssige perspektiv, at det direkte kan øge energiaspektet af sundhed.

De tre slags sex

:: Ernæring og sundhed med mere

%d bloggers like this: