Uddannelse: Helhedsorienteret Sundhedscoach

Jeg tilbyder en ny 2-årig uddannelse til Helhedsorienteret Sundhedscoach. Første hold starter 4. september 2017 med løbende optagelse derefter. Alle kan søge om optagelse.

Du lærer en helhedsorienteret tilgang til sundhed og ernæring med praktiske metoder og redskaber i coaching, motivation og forandring. Du får forskningsbaseret viden, der gør dig klog på krop, kost og psyke.

Uddannelsen er for dig, der ønsker at hjælpe andre til mere sundhed med en helhedsorienteret tilgang. Du kan arbejde selvstændigt som Helhedsorienteret Sundhedscoach, eller du kan bruge helhedsorienteret sundhedscoaching som en del af dit øvrige arbejde. Uddannelsen er både for dig, der søger en grunduddannelse indenfor sundhed og for dig, der allerede har en anden uddannelse, og som søger efteruddannelse i helhedsorienteret sundhedscoaching med fokus på praksis og metoder. Du skal også være parat til at arbejde med din egen sundhed, dine egne holdninger og dine egne vaner. Du skal kunne hjælpe dig selv, før du kan hjælpe andre.

Helhedsorienteret sundhedscoaching

Helhedsorienteret sundhed fokuserer på selve samspillet mellem de forskellige dele, der udgør den samlede sundhed. Du har overblikket og kan hjælpe andre til at finde de svage led i deres samlede sundhed. Man får mere sundhed ud af at gøre de svage led stærkere i stedet for at gøre de i forvejen stærke led endnu stærkere.

Din opgave som helhedsorienteret sundhedscoach bliver simpelthen at hjælpe mennesker til at opnå mere sundhed på en lettere måde.

Som helhedsorienteret sundhedscoach er du ikke nødvendigvis ekspert i hver enkel del af sundheden. Men du har det store overblik om sundhed, og du er dygtig til menneskelig hjælpekunst. Du kender din egen vej til sundhed, og du kan hjælpe andre til at finde deres vej, som ikke nødvendigvis er den samme som din. Du ved, hvornår du ikke kan hjælpe videre og kan foreslå andre sundhedsprofessionelle.

Helhedsorienteret sundhedscoaching bliver din overordnede metode. I løbet af uddannelsen vil du også lære disse delmetoder:

 • Kostcoaching: Stil de rigtige spørgsmål og hjælp andre til at tage små skridt i retning af sundere spisevaner.
 • Motionscoaching: Inspirer andre til at nytænke motion og finde de motionsformer der er meningsfulde og motiverende for dem.
 • Slankecoaching: Hjælp andre til at gå ned i vægt og op i kropsglæde (body positivity coaching).

Du kan supplere med uddannelsen til Professionel Krammecoach, hvis du også ønsker at arbejde med kramning i praksis. I sundhedscoachuddannelsen handler det om at hjælpe andre gennem samtale uden fysisk berøring.

Uddannelse med teori og praksis

Uddannelsen omfatter 20 moduler. Hvert modul har et nyt tema og omfatter en undervisningsgang på 3 timer og efterfølgende hjemmearbejde om det pågældende tema frem til næste undervisningsgang. Hjemmearbejdet består primært af personlig udvikling og praktisk øvelse med klienter. Der er supervision efter behov undervejs og mellem undervisningsgangene. Supervisionen foregår online i en lukket gruppe kun for dig og de andre på dit hold. Undervisningsgangene handler især om viden, teori og refleksion.

Undervisningen foregår på et fast hold med plads til den enkelte og rum til dialog. Du kommer altså til at følges med de samme personer gennem hele din uddannelse. I tilfælde af frafald eller ledige pladser kan der tilgå nye studerende undervejs. Der vil på sigt blive startet flere hold, så du får mulighed for at tage evt. manglende moduler på andre tidspunkter. Undervisningsmaterialerne er digitale/online, og du får tilsendt nyt materiale efter hver undervisningsgang.

Temaer i de 20 moduler:

 1. Det helhedsorienterede syn på sundhed generelt og på din personlige sundhed; sundhedsfaktorer og sundhedsråd; sundhedscoaching; kom godt i gang
 2. Krop, næring og behov: helhedsorienteret ernæringslære; kost/psyke-samspil; sunde/usunde spisemåder
 3. Kostråd og kostvejledning: sundhedsfremmende kost i teori og praksis
 4. Næringsstoffer og kosttilskud: generelle anbefalinger og særlige formål
 5. God motion: fysiologi, motivation og mening; konservative og alternative motionsformer
 6. Små skridt-metoden: sund forandring og vanecoaching; bæredygtig livsstilsændring; integreret motivation
 7. Sundhedsbevidsthed: mindfulness, heartfulness og meditation
 8. Mindful spisning og drikning: opmærksomhed; sanselighed; sult/mæthed; lyst/nydelse; behov/intuition; alkohol/stimulanser; praktiske øvelser
 9. Helhedsorienteret slankecoaching: fra slankekur til slankekurs; små skridt til vægttab – der holder; slankefysiologi og -psykologi; kropsværd; bodyposi (body positivity); health at every size
 10. Ro, nydelse og berøring: helhedsorienteret livscoaching til håndtering af overspisning og usunde vaner; sund stressreduktion; sund nydelse; sund berøring
 11. Bevidst motion: bevægelse med nærvær; intuitiv fitness; praktiske øvelser
 12. Kramning: berøring, oxytocin og sundhed; mindful kramning (krammemeditation); de forskellige slags kærlighed; krammevenner
 13. Social sundhed: bevidst udvikling af sunde relationer; relationscirklen og relationscoaching; sex og sundhed
 14. Sundhedscoaching i praksis: hjælpekunst; forskellige formål, målgrupper og sammenhænge; individuelt/gruppe; opbygning af samtale; opbygning af forløb; online/offline; sociale strukturer (små puf)
 15. Samtaleteknikker og forholdemåder: coaching, anerkendelse og spørgsmål; information, rådgivning og vejledning; mindful kommunikation; rollemodel og inspiration; selvcoaching (indre dialog og supervisor)
 16. Planlægning og adhærens: udvikling af sundhedsplaner; metoder til at fremme adhærens (efterlevelse)
 17. Sundhed i medierne: udvikling af mediebevidsthed; de dominerende narrativer og herskende myter om sundhed; infoenza; politik, medier og global sundhed
 18. Find din stil: generalist eller specialist; målgrupper; din historie og tilgang; lær af dine praktiske erfaringer
 19. Eksamen: mundtlig prøve og certificering
 20. Ud i verden: etablering af virksomhed; økonomi; markedsføring

Hjemmearbejde: learning by doing

Perioderne mellem undervisningsgangene er også vigtige for din læring og udvikling. Hjemmearbejdet aftales fra gang til gang og består af en blanding af læsning, øvelser, arbejde med egen sundhed og praktisk træning af sundhedscoaching ved samtaler med klienter.

Dit praktiske arbejde med klienter med løbende supervision af mig er særligt vigtigt for din udvikling af praktiske kompetencer som sundhedscoach. Hvis noget er nyt for dig, så er det særligt vigtigt, at du prøver det selv, før du begynder at coache andre i det. Der er i det hele taget meget læring at hente i bevidste eksperimenter i ens egen, private hverdag. Sundhedscoaching er en praksis. Det er ikke en teori. Teorier er kun vigtige i det omfang, de gør det praktiske hjælpearbejde med rigtige mennesker mere effektivt.

Du vil undervejs blive holdt til ilden i din egen personlige udvikling og læring – og altid med perspektivering til dit kommende arbejde som sundhedscoach.

Eksamen og certificering

Din uddannelse til holistisk sundhedscoach bliver afsluttet med en individuel, mundtlig eksamen. Du skal først holde et oplæg på 10 minutter om et selvvalgt emne indenfor sundhedscoaching. Derefter er der 15 minutters samtale med mig i forlængelse af dit oplæg og med perspektivering til alle uddannelsens områder. Samtalen kan indeholde rollespil, hvor dine praktiske evner som sundhedscoach bliver testet. Din præstation bliver vurderet som ‘bestået’ eller ‘ikke-bestået’.

Når du har bestået den afsluttende eksamen, vil du modtage et skriftligt bevis på, at du er ‘certificeret sundhedscoach af Per Brændgaard’.

Hjælp til din markedsføring

Som en hjælp til at skaffe klienter kan du, hvis du vil, blive listet på PerBrændgaard.dk under et kommende, nyt menupunkt ’Find en sundhedscoach’. Du kan komme på listen, når du er klar til at modtage træningsklienter efter både din egen og min vurdering. Du kan blive på listen, lige så længe du vil under forudsætning af, at jeg fortsat finder dig egnet.

Tid, sted og størrelse 

Sted: P. Brændgaard, Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø.

Der er pt. plads til op til ca. 10 studerende ad gangen.

Hold 1 har undervisning på mandage i lige uger kl. 19-22 på følgende datoer: 4/9-2017 (modul 1), 2/10-2017 (modul 2), 30/10-2017 (modul 3), 27/11-2017 (modul 4), 8/1-2018 (modul 5), 22/1-2018 (modul 6), 5/3-2018 (modul 7), 16/4-2018 (modul 8), 30/4-2018 (modul 9), 11/6-2018 (modul 10), 20/8-2018 (modul 11), 17/9-2018 (modul 12), 29/10-2018 (modul 13), 12/11-2018 (modul 14), 10/12-2018 (modul 15), 7/1-2019 (modul 16), 4/3-2019 (modul 17), 1/4-2019 (modul 18), 13/5-2019 (modul 19) og 10/6-2019 (modul 20).

Kun 1.000,- kr. pr. md.

Den samlede pris for uddannelsen er 24.000,- kr., som du betaler med 1.000,- kr. om måneden i 24 mdr.

Prisen inkluderer undervisning, supervision, undervisningsmaterialer, certificering, markedsføring samt kaffe, te og sunde kiks til møderne.

Du er ikke bundet af noget, og du kan når som helst droppe ud og stoppe den fremtidige betaling.

Bliv Helhedsorienteret Sundhedscoach

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål om uddannelsen, ønsker at booke en tid til en gratis forsamtale, eller hvis du ønsker at sende en ansøgning om optagelse. Send ansøgningen via e-mail.

Oplys venligst følgende i din ansøgning om optagelse på uddannelsen til Helhedsorienteret Sundhedscoach:

 • Navn, adresse, alder, tlf og e-mail
 • Din nuværende beskæftigelse
 • Din uddannelsesmæssige baggrund
 • Din erhvervsmæssige baggrund
 • Din motivation for at søge optagelse på uddannelsen
 • Hvornår du ønsker at starte