Undervisning og kurser om holistisk sundhed og ernæring

Per Brændgaard har grundlagt Brændgaard Sundhedsskole for at imødekomme behovet for holistisk, praktisk og evidensbaseret uddannelse indenfor ernæring og sundhed.

Per Brændgaard tilbyder erhvervsrettede kurser, uddannelse og kompetenceudvikling indenfor ernæring og sundhed til private kursister (grunduddannelse) og til forskellige faggrupper (efteruddannelse).

Undervisningen er praksisorienteret og dialogbaseret med fokus på deltagernes arbejde. Indholdet er evidensbaseret, men undervisningen er uden for meget teori, da der er fokus på den praktiske anvendelse af konkrete metoder og koncepter.

Nyhed: bliv holistisk sundhedscoach

Bliv certificeret sundhedscoach på Brændgaard Sundhedsskole
Bliv certificeret sundhedscoach på Brændgaard Sundhedsskole

Kurser og freelance undervisning

Per Brændgaard har mere end 20 års erfaring som freelance underviser indenfor ernæring og sundhed. Han har har særlig stor erfaring med at undervise disse faggrupper: professionsbachelorer i ernæring og sundhed, ernæringsassistenter, cand.scient.’er i ernæring, sygeplejersker, læger, psykologer, lærere, pædagoger, social- og sundhedsassistenter, diætister, kostvejledere, slankekonsulenter, køkkenpersonale, plejepersonale, psykiatrisk personale, sexologer, journalister, kommunikationsrådgivere, fødevareudviklere,  sundhedskonsulenter, sundhedsambassadører, coaches, psykoterapeuter, fysioterapeuter, og personlige trænere.

Indhold og form

Indhold og form bliver altid tilpasset den aktuelle målgruppe og sammenhæng.

Per Brændgaard tilbyder skræddersyet undervisning og kurser om holistisk ernæring og sundhed, hvor indholdet aftales i dialog med arrangøren.

Her følger oplæg til de kurser, som Per Brændgaard oftest afholder. Teksterne kan bruges direkte af arrangører til annoncering.

Kursus #1:

NY SUNDHED

Sundhedscoach, cand.scient. Per Brændgaard giver i dette kursus en samlet introduktion til sit syn på sundhed og sund livsstil. Kurset kommer hele vejen rundt om alle relevante dimensioner og faktorer. Kurset omfatter også nye metoder til at hjælpe flere mennesker til sundere vaner med særligt fokus på små skridt-metoden. Det er små skridt som en generel metode til sund forandring. Deltagerne vil gå hjem med ny inspiration, mere holistisk tænkning og konkrete redskaber til at hjælpe flere mennesker til at opnå mere sundhed på lettere måder.

Kursus #2:

GRUNDKURSUS I ERNÆRING OG KOSTVEJLEDNING

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og en af Danmarks mest erfarne ernæringsformidlere. I dette kursus giver han en grundlæggende indføring i ernæringsvidenskab, næringsstoffer, kostråd og kosttilskud med henblik på generel sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Kurset omfatter også grundprincipperne i effektiv kostvejledning og vaneændring, herunder konkrete samtaleteknikker og forholdemåder som deltagerne kan bruge i praksis efter kurset.

Kursus #3:

GRUNDKURSUS I MINDFUL SPISNING

Per Brændgaard er uddannet cand.scient. i human ernæring og har sammen med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg indført mindful eating (mindful spisning) i Danmark. I dette kursus giver han en indføring i principperne i mindful spisning med fokus på indføring af mindful spisning med små skridt i hverdagen. Deltagerne får lejlighed til af afprøve forskellige konkrete teknikker. Målet med kurset er at udvikle hver enkelt deltagers evne til at fungere som professionel mindful spisning-coach for andre mennesker.

Kursus #4:

KRAMMEKURSUS

Krammeterapeut og ernæringsekspert (cand.scient.) Per Brændgaard forklarer i dette kursus, hvordan man kan kramme sig sund, og hvordan man kan hjælpe andre til at få mere af den sunde, kærlige berøring i hverdagen. Kurset gennemgår virkningerne af krammehormonet oxytocin, og deltagerne får gode råd til hjælpe forskellige typer mennesker til mere kærlig, ikke-seksuel berøring på realistiske og respektfulde måder. Per Brændgaard kommer også ind på krammevenner, mindful kramning, krammemeditation, gradvis relationsudvikling, energisex og krammesex.

Kursus #5:

FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF OVERVÆGT

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og forfatter til to bøger om små skridt til vægttab i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Han har også skrevet flere andre bøger, der beskriver en ny tilgang til overvægt. I dette kursus giver han en indføring i grundprincipperne for sund håndtering og effektiv forebyggelse af usund overvægt. Deltagerne vil lære små skridt-metoden, og hvordan man kan opnå store vægttab med små ændringer i kostvaner og livsstil. Kursisterne vil gå hjem med nye redskaber i form af små skridt-coaching til at hjælpe mennesker ned i vægt og op i sundhed.

Kursus #6:

HÅNDTERING AF OVERSPISNING

Per Brændgaard underviser i nye metoder til at hjælpe mennesker, der døjer med overspisning, herunder tvangsoverspisning (Binge Eating Disorder). Kurset gennemgår den biopsykologiske model, som Per Brændgaard med stor succes har indført i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelsers BED-forløb. Det handler om at forstå overspisning på en positiv måde og styrke den enkeltes evne til at håndtere problemer ved hjælp af mindful spisning.

Kursus #7:

MOTION MED MENING

Sundhedscoach, cand.scient. Per Brændgaard guider i dette kursus deltagerne gennem nye perspektiver på motion, som gør det lettere også at lokke “dovendyrene” op af sofaen. Brændgaard leverer et nyt syn på motion og motivation. Med humor og provokation kritiserer han det herskende syn på motion og giver den tilgang til motion, der mangler på markedet. Deltagerne vil arbejde med alternative motionsformer som TranSport, dancewalking, fri dans og intuitiv fitness.

Kursus #8:

MINDFULNESS-KURSUS

Per Brændgaard giver en indføring i mindfulness og guider deltagerne gennem forskellige former for mindfulness-meditation. Vi starter med den grundlæggende meditation, som er åndedrætsmeditation. Derefter bevæger vi os videre til mere avancerede meditationer, som også omfatter kærlighedsmeditation (metta-meditation), chokolademeditation (nydelsesmeditation) og krammemeditation (berøringsmeditation). Deltagerne vil reflektere over mindfulness og meditation i hverdagen, og hvordan man kan inspirere og vejlede andre mennesker i mere mindfulness og heartfulness i relation til sundhed og vaner. Det er mindfulness med små skridt.

Kursus #9:

MINDFUL DRIKNING

Ernæringsekspert Per Brændgaard (cand.scient. i human ernæring) giver i dette kursus en indføring i grundprincipperne i mindful drikning. Det er mindfulness anvendt i forhold til drikning. Mindful drikning er en indre metode til at regulere indtagelsen af både vand, kaffe, te og alkohol på en sund og nydelsesfuld måde. Kurset giver både nye bud på, hvordan man kan få sundere alkoholvaner i den danske festkultur, og hvordan man kan drikke sig til mere energi i hverdagen. Der vil også blive serveret konkret viden, om forskellige drikkevarers fysiologiske virkninger.


Praktiske oplysninger og booking

Kontakt Per Brændgaard for at høre mere om, hvad der er den bedste løsning for dig, eller hvis du ønsker at booke ham til et konkret arrangement.

Konkrete muligheder i stigende størrelser:

  • Individuel 1:1 undervisning på timebasis (min. 1 time)
  • Gruppeundervisning på timebasis (min. 1 time)
  • Halvdagskursus (ca. 3 timer, f.eks. kl. 9-12 eller kl. 13-16)
  • Heldagskursus (ca. 7 timer, f.eks. kl. 9-16)
  • Flere dage i træk
  • Halv- eller heldagskursus med en eller flere opfølgninger over en periode
  • Den 2-årige uddannelse til holistisk sundhedscoach

Alle læringsforløb skræddersyes den enkelte persons eller organisations ønsker, behov og ressourcer.

Pris aftales individuelt.