Foredrag og workshops

Jeg tilbyder foredrag og workshops til grupper, der ønsker ny inspiration om ernæring, sundhed og meditation.

Foredrag er for jer, der vil læne jer tilbage og bare lytte. Et foredrag varer typisk 2 timer inkl. pause.

Workshops er for jer, der vil deltage aktivt med dialog og øvelser. En workshop varer typisk 3 timer.

Foredrag i stuen er arrangementer i private hjem med nærvær, dialog og hygge. Det kan enten være i min stue, hvor du kommer med dine venner, eller i din stue hvor jeg kommer ud til dig og dine deltagere.

Foredrag for virksomheder er professionelle arrangementer, hvor jeg giver den gas og husker at tage pænt tøj på, inden jeg tager hjemmefra. Det kan være for virksomhedens ansatte (f.eks. i forbindelse med sundhedsfremme på arbejdspladsen), eller det kan være andre arrangementer for personalegrupper, borgere, patienter, kunder eller medlemmer.

Kontakt mig, hvis du vil have et godt tilbud på et spændende arrangement, som du ikke kan sige nej til. Priser aftales individuelt og afhænger bl.a. af mit tidsforbrug til transport.

Jeg tilbyder lige nu disse otte forskellige foredrag og workshops:


#1 FRI: EN SANDHEDSSØGERS BEKENDELSER

Dette foredrag tager udgangspunkt i min nyeste og hidtil mest personlige bog ‘Fri – En personlig beretning om illusionernes lænker‘.

Jeg fortæller om min opdagelsesrejse og søgen efter sandhed og frihed i både stort og småt. Det er en fortælling, der kommer vidt omkring: fra sundhed og ernæring over kram og sex til krig og klima. Med afsløring af bedrag og undertrykkelse som den røde tråd.

Jeg påstår ikke, at jeg har fundet sandheden. Men jeg håber, at jeg ved at dele mine erfaringer kan inspirere andre til også at tænke ud af boksen og blive mere politisk bevidst. Jeg er i øvrigt ikke medlem af noget politisk part. Jeg opfatter mig hverken som højre- eller venstreorienteret. Hvis jeg er noget, så er jeg sandhedsorienteret med frihed som central værdi.

I foredraget kommer jeg også ind på såkaldte ‘konspirationsteorier’. Jeg fortæller, hvad jeg fandt, da jeg dykkede ned – helt ned – til bunden af kaninhullet. Mit budskab er: Hav et åbent sind – men ikke så åbent at hjernen falder ud! Jeg opfordrer til selvstændig, kritisk tænkning om alt med fokus på konkrete beviser i stedet for spekulationer.

Workshopøvelse: identifikation af argumenter og beviser for og imod konkrete konspirationsteorier samt debat herom.


#2 METOO: BAGSIDEN AF MEDALJEN

I dette hudløst ærlige foredrag fortæller jeg, hvordan det var at blive uskyldigt anklaget, dømt, udhængt og til sidst pure frifundet for voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Hvordan var det at blive hængt ud som voldtægtsforbryder på forsiderne af B.T. og Ekstra Bladet? Hvordan var det at blive udsat for en shitstorm uden lige på Facebook? Hvad gør man for at klare sig igennem sådan en krise uden at gå psykisk ned? Og hvad skete der egentlig helt konkret?

Jeg forklarer, hvorfor jeg mener, at kvinder gør sig selv til krænkere, når de uden grund beskylder mænd for at krænke.

Foredraget beskriver den mørke side af #MeToo-bevægelsen og lægger op til mere ligestilling og respekt mellem mænd og kvinder.


#3 HOLISTISK SUNDHED: HVAD MANGLER I DIN SUNDHED?

Sundhed er en tilstand og ressource af velvære og energi. Fysisk, mentalt og socialt. Holistisk sundhed husker helheden i sundhed og de mange forskellige konkrete ting, man kan gøre for at blive sundere.

De fleste ved, at kost og motion er vigtige for sundheden. De fleste ved også, at det er usundt at ryge, være overvægtig, være stresset eller drikke for meget alkohol. Men hvad med meditation, musik, kramning og andre ofte oversete sundhedsfaktorer? Og hvad med selve din indstilling til sundhed og selve processen med at holde dig sund? Hvad mangler i din sundhed?

Meditation er ikke kun sundt i sig selv. Det kan også bruges som en metode til at udvikle generel sundheddsbevidsthed og til at finde frem til de områder og tiltag, der er vigtige for den enkelte.

Foredraget tager afsæt i min kommende bog om holistisk sundhed

Workshopøvelse: guidet sundhedsmeditation til udvikling af holistisk sundhedsbevidsthed.


#4 MINDFUL KRAMNING: MINDRE STRESS OG MERE ENERGI

Mindful kramning er kærlig berøring med mindfulness (bevidst nærvær).

Berøring er i det hele taget en overset sundhedsfaktor, der bl.a. har betydning for hjernens dannelse af anti-stress-hormonet oxytocin.

Kærlig berøring virker ekstra sundt og udviklende, når det foregår med en høj grad af bevidsthed. Mindful kramning kan på den måde også praktiseres som en slags light tantra med tøj på. Det leder til udvikling af chi, som er den sundhedsfremmende livsenergi i taoistisk medicin.

Foredraget tager afsæt i den nyeste forskning samt mine erfaringer som krammeterapeut, krammeklubleder og krammeven.

Workshopøvelse: guidet krammemeditation.


#5 SUND KOST PÅ EN NY MÅDE

Du kan spise sundt ved hjælp af kostplaner, opskrifter og madlavning. Men du kan også skyde genvej med kostråd, kosttilskud og færdigmad. På den måde kan du spise sundt uden madstress. Og du kan lettere skræddersy din kost til dine individuelle ernæringsbehov. Men først og fremmest kan du være fri, mens du laver sunde kostændringer.

Men hvad er de vigtigste kostråd? Og hvordan følger man egentlig et kostråd i praksis i en travl hverdag? Hvilke kosttilskud skal man vælge? Og hvad kan vælge, når jeg ikke har tid til (eller bare ikke gider) lave mad? Hvad er sund færdigmad?

Foredraget tager afsæt i bogen ‘Spis som du vil’ og mine erfaringer med at spise sundt uden at lave mad gennem 12 år.

Workshopøvelse: aktuelt eller virtuelt besøg i et supermarked, en pizzeria og et sundt takeawaysted med refleksion over konkrete valgmuligheder.


#6 SLANKEKURS: SMÅ SKRIDT TIL VARIGT VÆGTTAB

Du kan blive og holde dig slank helt uden kur, kostplan og kalorietælling. Det handler om at gå på slankekurs i stedet for slankekur – og tage små skridt du kan holde i stedet for store skridt, der får dig til at falde.

Når du først har lært det rigtige mindset, så kan du tabe dig uden at anstrenge dig. Du kan så bruge den frigjorte energi på noget andet i dit liv.

Livet er simpelthen for kort til at være på slankekur!

I foredraget fortæller jeg også om den slankekurs, som jeg selv er på nu efter nogle år med vokseværk i maven…

Foredraget tager afsæt i bøgerne ‘Små skridt til vægttab – der holder‘, ’10 veje til vægttab’, ‘Slankekurs’ og ‘Slank på ét sekund’.

Workshopøvelser: vurdering af forskellige strategier samt identifikation af de rigtige små skridt


#7 MINDFUL SPISNING: NYD DIG SUND OG SLANK

Mindful spisning er et nyt ernæringskoncept, der ikke handler om, hvad du skal eller må spise. Det handler udelukkende om hvordan, du spiser.

Mindful spisning hjælper dig til at bryde fri fra både slankekure og overspisning – og du lærer at få meget mere nydelse ud af din mad. Uanset hvad du spiser. Og bare rolig: Du kommer ikke til at overspise og tage for meget, hvis du bare husker at være mindful. Jeg fortæller, hvordan du kan indføre mindful spisning i din hverdag på en realistisk måde med små skridt.

Du lærer at nyde igennem, og hvorfor nydelse er sundt i sig selv!

Foredraget tager afsæt i bøgerne ‘Mindful spisning’ og ‘Mindful Eating Awareness’.

Workshopøvelser: guidede meditationsøvelser både uden og med spisning samt refleksionsøvelser om små skridt til mere mindful spisning i hverdagen.


#8 WISDOM FROM THE DEEP SHIT

I dette foredrag taler jeg om betydningen af personlig lidelse som drivkraft for spirituel udvikling.

Foredraget tager afsæt i min egen lidelseshistorie med barndomstraumer og OCD, og hvordan det har motiveret mig til at søge efter noget større. Jeg fortæller, hvad jeg har opdaget undervejs, og hvordan jeg konkret er gået frem for at se dæmonerne i øjnene. Jeg fortæller også om mine erfaringer med terapi, meditation, Buddha, Jesus, kram, kundalini, lykkepiller og cannabis.

Det er min erfaring, at udvikling og indsigt sker samtidig opad og nedad. ‘Opad’ forstået som det spirituelle/åndelige. ‘Nedad’ forstået som personlige traumer og problemer, der jo ofte har rødder i barndommen. Når jeg åbner mig fuldt ud for The Deep Shit, så åbner jeg mig samtidig for det spirituelle. Når jeg åbner mig for det åndelige, så får jeg hjælp til at opdage og acceptere, hvor fucked up jeg egentlig er. Og på den måde kan jeg unfucke mig selv, holde op med at flygte og finde ny ro, fred og harmoni.