Overvægt

Peer Brændgaard tilbyder rådgivning og undervisning til mennesker, der døjer med overvægt samt til professionelle, der søger kompetenceudvikling i forebyggelse og behandling af overvægt.

Overvægt er, når kroppens fedtdepoter er blevet så store, at de reducerer sundheden og øger risikoen for sygdom.

Årsagen til overvægt er altid positiv kaloriebalance. Det betyder, at den ramte i en periode har indtaget og optaget flere kalorier fra mad og drikke, end kroppen har forbrændt.

Den konkrete årsag til den positive kaloriebalance er forskellig fra person til person. Det kan skyldes en kombination af mange forskellige faktorer i indbyrdes samspil. Det er bl.a. derfor vigtigt med en helhedsorienteret (holistisk) behandling. Disse faktorer omfatter bl.a. spisevaner, drikkevaner, motionsvaner – samt stress, psykisk sult og den resulterende overspisning. Genetiske forhold gør, at nogle mennesker har en medfødt tendens til overvægt.

Den mest effektive behandling af overvægt omfatter diagnose og behandling af årsagen til, at vægten steg og forblev for høj. Jo mere præcis diagnosen er, des mere effektiv bliver behandlingen.

Da årsagen til overvægt er individuel, så er den konkrete behandling af overvægt også individuel.

Den behandling, som Peer Brændgaard tilbyder, omfatter samtaler om mulige små skridt (dvs. ændringer) i den modsatte retning af årsagen til vægtøgningen. Samtalerne fokuserer på at finde frem til de helt rigtige små skridt for den enkelte klient og støtter ham eller hende i at blive ved med at efterleve de ønskede ændringer. Det er en ny slankekurs og ikke en ny slankekur.

Peer Brændgaard har specialiseret viden om de mange forskellige faktorer, der direkte og indirekte, alene og samspil, påvirker kaloriebalancen og vægtreguleringen. Han har udviklet Små Skridt-metoden, der erstatter konventionel behandling med diæt, kostplaner og kure. Små Skridt fokus på selve processen med at ændre vanerne, som de faktisk er i hverdagslivet, som det faktisk er.

Psyken spiller en stor rolle i overvægt, som mange læger, ernæringseksperter og diætister desværre negligerer. Brændgaards form for ernæringsterapi mod overvægt forener ernæring og psykologi i to konkrete fremgangsmetoder: Små Skridt og Mindful Spisning. Den humanistisk psykologiske tilgang er udtrykt i de konkrete kostråd, motionsråd og forslag til små skridt. Det er derfor ikke det samme som at gå til både en diætist og en psykolog. Det er noget helt tredje.

Peer Brændgaard har skrevet disse to selvhjælpsbøger i samarbejde med Sundhedsstyrelsen:

Små Skridt-bogen henvender sig til voksne, der døjer med overvægt.


Klik på overstående billeder for at læse/downloade bøgerne som pdf. Bøgerne er et godt, skriftligt supplement til individuel ernæringsterapi.

Peer Brændgaard er desuden medforfatter til bogen Mindful Spisning i samarbejde med psykolog Uffe Damborg. Bogen er udsolgt fra forlaget, men den kan lånes på biblioteket.

Lydbogen ‘Mindful spisning og meditation‘, som kan købes i webshoppen her på siden, indeholder en samling af guidede meditationer indtalt af Peer.

Det Holistiske Slankekursus er et e-kursus udviklet af Peer Brændgaard. Det giver en gradvis indføring i den helhedsorienterede tilgang.

Brændgaard Slankeklub, som er en del af Sundhedspressen, indeholder flere vejledningsmaterialer inkl. Det Holistiske Slankekursus som online e-bog.

Rådgivning & Undervisning


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.