Peer Brændgaard

Peer Brændgaard er uddannet cand.scient. i human ernæring (ernæringsekspert) og oplyser om sundhed, politik og spiritualitet på denne hjemmeside.

Som ernæringsekspert har Peer Brændgaard specialiseret sig i at hjælpe mennesker, der døjer med overvægt og/eller overspisning. Det gør han med en helhedsorienteret tilgang, der integrerer fysiologi og psykologi i konkrete, innovative metoder såsom Små Skridt og Mindful Spisning.

Som foredragsholder har Peer Brændgaard specialiseret sig i at formidle nye perspektiver på sundhed, der udfordrer normerne og sætter den enkelte fri til at være sund på sin egen måde.

Som skribent dykker Peer Brændgaard ned i komplekse emner, som han formidler i et klart sprog med fokus på, at viden skal kunne bruges helt konkret.

Han har tidligere arbejdet for bl.a. Københavns Professionshøjskole (Ernæring & Sundhed), Suhr’s Højskole, At Work (privat kursus- og uddannelsesvirksomhed indenfor sundhed), Mannov (privat PR-/propagandavirksomhed), Sundhedsstyrelsen, Lægeforeningen, Københavns Universitet (Institut for Idræt & Ernæring og Sociologisk Institut), Ekstra Bladet, Femina, Alt for Damerne, I Form, Samvirke, Jyllands-Posten, Politiken og DR.

Han debuterede som forfatter i 2000 med bogen ‘Spis som du vil’ på Nyt Nordisk Forlag. Bogen var et opgør med fascisme og alternativ overtro indenfor kost og sundhed – og en hyldest til den individuelle frihed til selv at bestemme hvordan man vil spise og leve sundt.

Han har skrevet to bøger om Små Skridt-metoden i samarbejde med Sundhedsstyrelsen: ‘Små skridt til vægttab – der holder‘ (2009) og ’10 veje til vægttab’ (2011). Små Skridt-metoden er en selvbemyndigende, frihedsbaseret metode, der kan bruges indenfor alle områder af sundhed og adfærd. Han har også samarbejdet med Hjerteforeningen om flere bøger om sund kost, ligesom han har samarbejdet med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg om en dansk og en engelsk bog om Mindful Spisning-konceptet. Dette koncept integrerer human ernæring med psykologi og spiritualitet på en konkret og praktisk brugbar måde.

Han har holdt foredrag, undervist eller udført konsulentopgaver for bl.a. kommuner, oplysningsforbund, fødevarevirksomheder, hospitaler, biblioteker, medicinalvirksomheder, friskoler, gymnasier, patientforeninger, fagforeninger, højskoler, private arbejdspladser, aftenskoler, offentlige myndigheder, idrætsforeninger, banker, reklamevirksomheder, PR-virksomheder, erhvervsnetværk, professionshøjskoler og universiteter.

Ud over arbejdet med ernæring og sundhed, så har Per Brændgaard især siden 2016 også arbejdet med emner indenfor politik og spiritualitet. Han har siden coronaens indtog i 2020 været en af frontpersonerne i frihedsbevægelsen i Danmark, hvor han især har fokuseret på den intellektuelle side af sagen.

Tilbud & Booking | Kontakt


Mere info:


Kontakt

Forside