Om Peer Brændgaard

Peer Brændgaard er selvstændig ernæringsekspert (cand.scient.), forfatter, foredragsholder, kritisk journalist og politisk aktivist for frihed i sundhed.

Peer Brændgaard (f. 1971 i Silkeborg, døbt Per Brændgaard Mikkelsen) er manden bag den digitale platform perBRÆNDGAARD.dk, der bl.a. omfatter netmedierne Sundhedspressen.dk og Frihedspressen.dk.

Brændgaard er uddannet cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet i 1999, og han har siden udgivelsen af bogen ‘Spis som du vil’ på Nyt Nordisk Forlag i 2000 arbejdet både fagligt og politisk for frihed i sundhed. Han har som følge heraf bl.a. stiftet Sundhedsliberalt Folkeparti, der har frihed i sundhed som mærkesag nr. 1.

Peer Brændgaard har både i sin grunduddannelse til ernærings- og husholdningsøkonom på Ankerhus Seminarium i Sorø (1991-1994) og på overbygningsuddannelsen på universitetet haft overvægt som fagligt speciale. Har har udviklet to frihedsbaserede metoder til bedre behandling af overvægt og overspisning: Små Skridt og Mindful Spisning. Metoderne er beskrevet og formidlet i bøgerne ‘Små skridt til vægttab ‒ der holder‘ i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og ‘Mindful spisning ‒ Vægttab med nærvær og nydelse‘ med psykolog Uffe Damborg.

Uddannelsen til ernærings- og husholdningsøkonom, der siden er ændret til at hedde professionsbachelor i ernæring og sundhed, er en tværfaglig, formidlingsorienteret uddannelse. Fra 1995 til 2020 var Peer Brændgaard freelance skribent om ernæring og sundhed for en række forskellige hovedstrømsmedier, bl.a. DR, Ekstra Bladet, I Form, Femina og Alt for Damerne, ligesom han var en populær foredragsholder og underviser for virksomheder, arbejdspladser, kommuner, biblioteker, oplysningsforbund, fitnesscentre, sundhedsfagfolk, foreninger og skoler over hele landet.

I 2018 blev Peer Brændgaard offer for en falsk voldtægtsanmeldelse, der i en påstand-mod-påstand MeToo-sag førte til en meget omtalt byretsdom i januar 2019 og en meget lidt omtalt efterfølgende total frifindelse ved Østre Landsret i april 2019. På trods af frifindelse på alle anklagepunkter med dommerstemmerne 6-0 ved landsretten har ingen etablerede medier eller virksomheder turdet samarbejde med Brændgaard siden da.

Mere info:

Forside

Velkommen til Willemoesgade, hvor Peer Brændgaard tager imod.