Om Peer Brændgaard

Peer Brændgaard brænder for at oplyse mennesker og organisationer om ægte sundhed. Det gør han online her på perBrændgaard.dk i form af Brændgaards Blog og andre udgivelser. Han tilbyder også sessioner og foredrag for individer og grupper. Han arbejder som selvstændig.

Brændgaard har stiftet Sundhedsliberalt Folkeparti, der har frihed i sundhed som mærkesag nr. 1. Partiet støtter Brændgaards arbejde med gratis folkeoplysning om sundheds- og frihedspolitik, og du kan støtte partiet ved at blive medlem og give en donation. Frihed i sundhed var også temaet i Peer Brændgaards debutbog, ‘Spis som du vil’, der udkom på Nyt Nordisk Forlag i 2000.

Peer Brændgaard (f. 1971) er formelt uddannet cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet (1999) og ernærings- og husholdningsøkonom fra Professionshøjskolen Absalon (1994). Han har derudover foretaget omfattende selvstudier af sundhed, kommunikation, mindfulness, meditation, politologi, propaganda, kriminologi, psykologi, kultur, religion, spiritualitet, tantra og sexologi. Hans erhvervserfaring omfatter forskning, uddannelse, kommunikation og medier. Tidligere har han bl.a. arbejdet for Københavns Universitet, Sundhedsstyrelsen, Lægeforeningen, Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, Suhrs Højskole og At Work Skolen, ligesom han har erfaring som kommunikationsrådgiver for bl.a. Mannov og Hill & Knowlton.

Brændgaards ernæringsfaglige arbejde har primært omfattet overvægt, overspisning, forskningsformidling, kommunikationsrådgivning, innovation og undervisning. Han har 28 års professionel erfaring som ernæringsterapeut for private klienter og ernæringsformidler i medierne. Han har en særligt omfattende erfaring som skribent af både artikler, bøger, blogindlæg, klummer og faglige rapporter.

Brændgaards ernæringsterapeutiske speciale er overvægt og overspisning. Han har i den forbindelse skrevet to populære bøger i samarbejde med Sundhedsstyrelsen om Små Skridt samt to bøger i samarbejde med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg om Mindful Spisning. Små Skridt og Mindful Spisning er to nye metoder, der giver bedre hjælp til mennesker, der døjer med overvægt og/eller overspisning. I samarbejde med bl.a. filosof og ph.d. Niels Viggo Hansen har Brændgaard i et stort forsknings- og udviklingsprojekt på Sociologisk Institut ved Københavns Universitet udviklet et mindfulnessbaseret program og en særlig meditationsteknik – Deltameditation – der forener mindfulness, små skridt og stor sundhed.

Peer Brændgaard blev i 2018 ramt af en MeToo-sag med falsk voldtægtsanmeldelse. Han blev uskyldigt dømt i Københavns Byret og hængt ud på forsider af bl.a. Ekstra Bladet og B.T., inden han til sidst blev frifundet for alle anklager med dommerstemmerne 6-0 i Østre Landsret i april 2019. Sagen var dybt traumatiserende for ham rent psykisk, og karaktermordet har afskåret ham fra det arbejdsmarked, han var en del af før, da han som følge af den uretfærdige byretsdom og medieomtalen af sagen – og på trods af den pure frifindelse i retten til sidst – er blevet en “uønsket person” i etablissementet.

Brændgaard var en af de første sundhedsfagfolk i Danmark, der ytrede sig offentligt og kritisk om den herskende fortælling om corona. Han er stadigvæk en af frontpersonerne i det danske miljø af frihedskæmpere, hvor han i dag primært bidrager med kritiske analyser og intellektuel folkeoplysning. Det særlige ved Brændgaards tilgang til sundhed og politik er, at han oplyser om bedrag og propaganda på begge sider af sandheden, dvs. både mainstream/autoritetstro og alternativ/konspirationsteori, og at han søger sandheden ud fra en både videnskabelig og investigativ tilgang med særligt fokus på kommunikation. Det har gjort ham upopulær i både mainstream- og konspirationskredse. Han fortsætter dog ufortrødent med at oplyse om sandhed og bedrag indenfor sundhed og relaterede områder.

Det svageste led i Brændgaards egen sundhed er den kroniske angstlidelse – OCD – han har døjet med, siden han var barn, og som han har været åben omkring siden 2015. OCD’en opstod i Brændgaards tilfælde formentlig som følge af en barndom med kronisk usikkerhed, overgreb, vold, trusler og ekstremt traumatiserende barndomsoplevelser. Han taler i dag også åbent om disse oplevelser.

Peer Brændgaard har i flere år også være åben om, at han lever som polyamorøs. Det betyder, at han har intime forhold til flere kvinder samtidig uden at holde det hemmeligt for de involverede parter.

Fakta om Peer Brændgaard

 • Født: 14. maj 1971 kl. 05:00 i Silkeborg.
 • Nuværende navn: Peer Mikkel-Deepson Brændgaard.
 • Dåbsnavn: Per Brændgaard Mikkelsen.
 • Etnicitet: 84 % skandinav, 14 % nord- og vesteuropæer, 2 % englænder.
 • Blodtype: A rhesus negativ.
 • Bopæl: Indre Østerbro, København.
 • Børn: 1 datter (født 2000).
 • Civilstatus: Fraskilt.
 • Højde: 181 cm.
 • Sprog: Dansk og engelsk.
 • Yndlingsband: The Cure.
 • Yndlingskaffe: Sort, americano, uden mælk.

Skriv eller ring for at få en gratis og uforpligtende snak om, hvordan han måske også kan hjælpe dig eller din organisation.

Bliv betalende abonnent og få adgang til meget mere indhold og vejledning på perBrændgaard.dk.

Peer Brændgaard tilstræber så vidt muligt at arbejde ud fra det økonomiske princip om dana-betaling med fleksible, selvdefinerede priser, hvor hver enkelt betaler efter udbytte og formåen.


Mere info:


Tilbud & Booking

Kontakt

Forside

Velkommen til Willemoesgade, hvor Peer Brændgaard tager imod.