Peer Brændgaard

Her kan du læse mere om Peer Brændgaard, hans arbejde og baggrund.

Peer Brændgaard (f. 1971) arbejder som selvstændig forfatter, underviser og foredragsholder med online base på perBraendgaard.dk og fysisk base på Østerbro i København.

Han er uddannet cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet (1999) og ernærings- og husholdningsøkonom fra Ankerhus Seminarium (1994) med mange års professionel erfaring som ernæringsrådgiver, skribent og formidler.

Hans arbejde fokuserer i dag på at udforske samspillet mellem sundhed og frihed. Det har ført til udviklingen af to blogmedier: Sundhedspressen.dk og Frihedspressen.dk. Det har også ført til udviklingen af flere nye koncepter, hvoraf Holistisk Sundhed og Den Tredje Vej udgør rammen for Brændgaards tilgang.

Som forfatter, underviser og foredragsholder tilbyder han nye perspektiver på sundhedsmæssige og samfundsmæssige problemer og udfordringer. Det gør han både til private og organisationer, ligesom meget information er helt offentligt og gratis tilgængeligt her på perBraendgaard.dk. Han har særligt stor viden og erfaring med overvægt, overspisning, madstress, vaneændring og udvikling med små skridt, holistisk sundhedsinspiration, kostråd, kosttilskud, kram, meditation, motivation, corona, propaganda og sundhedsliberalisme.

Baggrund

Peer Mikkel-Deepson Brændgaard blev født den 14. maj 1971 i Silkeborg og blev døbt Per Brændgaard Mikkelsen. Han har siden foretaget navneskifte.

Hans barndom var barsk og præget af et pædofilt, incestuøst, alkoholiseret miljø med seksuelle og voldelige overgreb. Som teenager blev han ramt af den psykiske lidelse OCD med ustyrlig trang til at tjekke som symptom. Som ung voksen (ca. 1991) fortrængte han de fleste af de traumatiske barndomsminder, og de begyndte først at dukke op igen i 2018, da han kom ud for et nyt traume i form af en MeToo-sag med falsk voldtægtsanklage. Han har siden fået grundigt bearbejdet og behandlet både de gamle traumer, de nye traumer og OCD’en ved at kombinere konventionelle og alternative metoder.

Brændgaards barske barndom har givet ham en særlig sensitivitet overfor bedrag og uretfærdighed af den type, hvor de kloge og magtfulde snyder de dumme og magtesløse. Det har også givet ham en særlig motivation for at bringe lys ind i mørket, som det manifesterer sig på mange forskellige måder i det moderne samfund, bl.a. ved politisk misbrug af sundhed. Erfaringen med at overleve voldsom angst og voldsomme overgreb har også givet ham en særlig frygtløshed. Han blev også allerede som barn motiveret for selv at opsøge og studere alternativ viden om verden, da han erfarede, at de nærmeste autoriteter ikke var til at stole på, og at verden var svær at forstå. Det gjorde ham til stamgæst på Silkeborg Bibliotek, ligesom han allerede som teenager begyndte at bruge kost og træning som en form for flugt og kompensatorisk kontrol.

Gennem uddannelse og arbejde erfarede han, at han havde en særlig evne til at forstå og formidle ernæring. Gennem 23 år, fra 1991 til 2014, var han derfor dybt engageret i studier, arbejde og karriere indenfor ernæringsforskning og -formidling. Det førte bl.a. til ansættelser på Forskningsinstitut for Human Ernæring på KVL (nu: Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet), kommunikationsvirksomheden Mannov, Suhr’s (nu: Ernæring og Sundhed, Københavns Professionshøjskole), At Work Skolen og Suhrs Højskole. Han var i lange perioder fast freelance skribent for bl.a. Alt for Damerne, I Form, Euroman, Femina, Samvirke og Ekstra Bladet. Han har optrådt utallige gange som ernæringsekspert i radio og TV. Derudover har han holdt mange foredrag på de store scener for bl.a. Lægeforeningen, DSB, Finansforbundet samt mange kommuner, biblioteker og oplysningsforbund.

Da han i 2015 havde realiseret alle mål med ernæringsarbejdet begyndte han at udvide perspektivet til holistisk sundhed med inddragelse af de spirituelle og politiske aspekter. Det er så den rejse, han stadigvæk er på.

Brændgaards tilgang til ernæring var dog også lang tid før 2015 præget af frihed som basal værdi i sundhed. Det fremgår bl.a. af titlen på debutbogen ‘Spis som du vil’, der udkom på Nyt Nordisk Forlag i 2000. Det fremgår også af hans mest kendte koncept, Små Skridt og Slankekurs, som han har skrevet to populære bøger om i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning i 2009-2011. Inddragelsen af de psykologiske og spirituelle aspekter var også markant i konceptet Mindful Spisning, som Peer Brændgaard udviklede sammen med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg, og som de har udfoldet i både en bog på dansk og en bog på engelsk.

Mere om Peer:

Endnu mere:

Peer Brændgaard
Peer Brændgaard sommer 2023

Kontakt | Brændgaard


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.