Peer Brændgaard

Peer Brændgaard er selvstændig ernærings- og sundhedsekspert, underviser og journalist.

Peer Brændgaard har 30 års professionel erfaring med udvikling og formidling af ernæring og sundhed.

Peer Brændgaard (f. 1971 i Silkeborg) er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom fra Ankerhus Seminarium (1994) med speciale i overvægt og cand.scient. i human ernæring (1999) med speciale i overvægt.

Han arbejder i dag som selvstændig ernærings- og sundhedsrådgiver, underviser og journalist med fokus på holistisk sundhed og bedre behandling af overvægt.

30 års erfaring med formidling

Han har tidligere arbejdet som bl.a. ernæringskonsulent på Forskningsinstitut for Human Ernæring på KVL (nu: Institut for Idræt & Ernæring, Københavns Universitet ), ernærings- og kommunikationskonsulent hos PR-virksomheden Mannov, specialkonsulent, videncenterleder og underviser på Suhr’s (nu: Ernæring & Sundhed på Professionshøjskolen København), kommunikations- og innovationschef og underviser på At Work Skolen, højskolelærer på Suhrs Højskole og vægtvejleder i Kost-Klinikken Immanuel.

Som selvstændig og freelancer har han især arbejdet som journalist med speciale i formidling af faglig, kompliceret viden om ernæring, sundhed og relaterede emner. Han har desuden stor erfaring som foredragsholder om de samme emner.

Peer Brændgaard har bl.a. skrevet for Alt for Damerne, B.T., Bryggeriforeningen, Dit Lægemagasin, Ekstra Bladet, Ernæringsrådet, Euroman, Femina, Hjerteforeningen, I Form, Jyllands-Posten, Politiken og Samvirke.

Han har bl.a. holdt foredrag for Adipositasforeningen, AOF, Arla, Bornholm Hospital, CateringForum, Coca-Cola, Dansk Oplysnings Forbund, Den Sociale Højskole, DGI-byen, DSB, Folkeuniversitetet, Institut for Psykologi på Københavns Universitet, Gribskov Kommune, Hundested Aftenskole, Krogerup Højskole, Landbrug & Fødevarer, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, Levnedsmiddelselskabet, Novo Nordisk, Silkeborg Bibliotekerne, Skanderborg Kommune, Tulip Food Company, Ubberup Højskole og Aalborg Kommune.

Peer Brændgaard har været underviser og/eller rådgiver for bl.a. Ankerhus (nu: Ernæring & Sundhed, Professionshøjskolen Absalon), Center for Sundhedsuddannelser i Nuuk (Grønland), Hill & Knowlton, Holm Kommunikation, Klinik, Liva Kurser + Konferencer, Lægeforeningen, McDonald’s, Naturli’ Foods, Orkla, SATS, Social- og Sundhedsuddannelsen, Sticks’n’Sushi, StruerSkolen, Sundhedsstyrelsen, Unilever og Weight Watchers.

Peer Brændgaard debuterede som faglitterær forfatter i 2000 med bogen ‘Spis som du vil’ på Nyt Nordisk Forlag. Siden da har han bl.a. skrevet ‘Små skridt til vægttab ‒ der holder’ i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og ‘Mindful Spisning ‒ Vægttab med nærvær og nydelse’ i samarbejde med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg.

Mere information:

Bonusinfo:

Peer Brændgaard
Peer Brændgaard sommer 2023

Kontakt | Brændgaard