Om Peer Brændgaard

Peer Brændgaard er uddannet cand.scient. i human ernæring fra Københavns Universitet og arbejder med nytænkning og formidling af sundhed.

Peer Brændgaard oplyser om sundhed på en ny måde på perBraendgaard.dk og i den virkelige verden.

Brændgaard har tidligere revolutioneret behandlingen af overvægt og overspisning med koncepterne Små Skridt og Mindful Spisning.

Nu har han udviklet et nyt koncept med fokus på sundhed generelt. Holistisk Sundhed er ægte sundhed med helhed og frihed. Det er samtidig en kritik af den tilgang til både sundhed og overvægt, der stadigvæk hersker.

Med 28 års professionel erfaring og produktion som skribent og konceptudvikler arbejder han i dag med en særlig tilgang til disse emner:

Det gør han som skribent, rådgiver, konsulent, meditationsguide, foredragsholder, kursusleder og underviser.

Peer Brændgaard tilhører hverken hovedstrømmen eller den alternative strøm. Han følger Den Tredje Vej, der simpelthen søger sandheden, og som forholder sig kritisk til både propaganda og konspirationsteorier.

Næsten 30 års erfaring

Peer Brændgaard (f. 1971) har arbejdet professionelt med ernæring og sundhed, siden han blev færdig med sin grunduddannelse til ernærings- og husholdningsøkonom som 23-årig i 1994. Med 29 års professionel erfaring fokuserer han nu som 52-årig på at formidle indsigter og koncepter. Det gør han bl.a. med foredraget ‘Sundhed på en ny måde‘.

Peer Brændgaard har særlig viden om og erfaring med at hjælpe mennesker, der døjer med overvægt og/eller overspisning. Han var fra 1994 til 1999 ansat på Forskningsinstitut for Human Ernæring i overvægtsgruppen, og fra 2010 til 2016 var han tilknyttet mindfulness-baseret overvægtsforskning på Center for Forskning i Eksistens og Samfund på Københavns Universitet.

Brændgaard har udviklet Små Skridt-metoden og i samarbejde med Sundhedsstyrelsen har han skrevet to selvhjælpsbøger om overvægt og vægttab baseret på den selvbemyndigende tilgang til vaneændring: ‘Små skridt til vægttab – der holder‘ (2009) og ‘10 veje til vægttab‘ (2011).

I samarbejde med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg har han skrevet ‘Mindful Spisning – Vægttab med nærvær og nydelse’ (2012) og ‘Mindful Eating Awareness – Weight Loss With Wisdom‘ (2014). Han formidler nytænkende slankekoncepter i foredraget ‘Slank på en ny måde‘, ligesom han tilbyder slankerådgivning og ernæringsterapi til private klienter.

Formidling og kommunikation har i det hele taget været en gennemgående aktivitet i hele Peer Brændgaards arbejdsliv. Han har således stor erfaring som kursusleder, underviser og skribent, ligesom han har arbejdet som kommunikationsrådgiver i samarbejde med landets dygtigste kommunikationsfagfolk med speciale i ernærings- og sundhedskommunikation.

Ny udvikling fra 2015

Brændgaard har altid været udviklingsorienteret i arbejdet med sundhed. I 2015 gik han i gang med at udvikle Holistisk Sundhed-konceptet som et helhedsorienteret, samlet sundhedskoncept, der også inddrager de oversete sundhedsfaktorer såsom betydningen af sociale og samfundsmæssige forhold for den individuelle sundhed. Det førte til dybdegående studier af bl.a. kram, politik og spiritualitet, der videre førte til dannelsen af Sundhedsliberalt Folkeparti og Lystro for at fokusere henholdsvis det politiske og det spirituelle oplysningsarbejde. Studier af dyb politik, propaganda og konspirationsteorier førte ham på sporet af Den Tredje Vej.

Peer Brændgaard var i 2018-19 offer for en meget presseomtalt og politisk betændt MeToo-sag, der gjorde ham til persona non grata, selvom han blev frifundet for alle anklager med dommerstemmerne 6-0 i Østre Landsret. Da han alligevel var udstødt på et falsk grundlag og derfor ikke havde noget at miste, så kunne han fra 2020 bruge sin faglighed frit til at skrive indtil videre 1.400+ kritiske blogindlæg om corona, e-bogen ‘Naturlig Corona Vaccine‘ og den faglige rapport ‘Ernæring mod covid-19‘. Det er Brændgaards opfattelse, at MeToo-sagen var et målrettet karaktermord ved hjælp af en falsk anklage fra honningfælde orkestreret af et kriminelt netværk, som Brændgaard var kommet på sporet af. En række faktuelle omstændigheder underbygger denne teori.

Interessen for politisk sundhedsoplysning var der dog allerede, inden de store angreb og den massive modvind startede, idet Brændgaard skrev bogen ‘Fri ‒ En personlig beretning om illusionernes lænker‘ i 2018, ligesom debutbogen ‘Spis som du vil’ fra 2000 var politisk i sin insisteren på at flytte magten i sundhed fra eksperten til den enkelte.

Peer Brændgaard er stadigvæk engageret i efterforskning af dyb kriminalitet og bedrag samt politisk-spirituel oplysning, selvom arbejdet med holistisk sundhed og bedre behandling af overvægt og overspisning er hans primære arbejdsfokus.

Peer Brændgaard
Peer Brændgaard sommer 2023

Mere:

Om Brændgaard