Krammeklub

Krammeklub

Jeg etablerede Danmarks første krammeklub — Østerbro Krammeklub — i 2015 og har siden da holdt talrige arrangementer.

Du er velkommen til at kontakte mig eller anmode om medlemskab af Østerbro Krammeklub-gruppen på Facebook, hvis du vil høre nærmere eller prøve at være med.

Jeg hjælper også gerne med rådgivning og undervisning til andre, der ønsker at etablere lokale krammeklubber eller enkeltstående krammearrangementer.

Hvad er en krammeklub?

En krammeklub er et sted og et tidsrum, hvor deltagerne dyrker kærlig-venlig, ikke-seksuel fysisk berøring og nærhed med hinanden, uden der ligger andet i det end det, og uden at det skal føre til andet. Det handler altså ikke om hverken sex, romantik eller dating, men derimod om ro, energi og ubetinget kærlighed.

Alt foregår med tøj på og med respekt for hinandens ønsker, grænser og behov. Man skal altid spørge, før man rører, og man kan altid takke nej eller forlade et kram uden at angive nogen grund.

Kramning omfatter ikke kun stående omfavnelse to og to, men alle former for kærlig-venlig berøring, der også kan foregå siddende eller liggende med tre eller flere sammen (gruppekramning).

Se billeder fra krammeklubben

Samvær uden ord

Kramning i en krammeklub er en måde at have nærværende samvær uden ord. Berøringen bliver en måde at kommunikere og være sammen på. Det er tilladt at snakke imens, men der opstår en naturlig ro og fordybelse, når berøringen er det primære fokus.

Det er en god modvægt til den moderne hverdag, der for mange af os er fuld af ord og information. I krammeklubben kommer du ned i kroppen og i kontakt med en basal kilde til velvære og afstressning. Det kan du så lade sprede sig til dit liv i øvrigt.

Krammeklub fra meditation til fest

Jeg faciliterer to forskellige typer arrangementer i min krammeklub. De almindelige krammeaftener består af fælles meditation efterfulgt af fri kramning. Den fælles meditation varer 20 minutter, hvor jeg guider deltagerne til at vække krammeånden. Fri kramning betyder, at det er op til hver enkelt selv at navigere rundt yderligere instruktion fra mig.

Den anden type arrangement er krammefest, der er uden meditation, og hvor baggrundsmusikken er mere festlig. En krammefest er dog stadigvæk en meget rolig fest, og den kan sagtens foregå helt uden alkohol. Krammehormonet oxytocin kan virke berusende i sig selv, nærmest som en god blanding af alkohol, cannabis, opium og ecstasy. 🙂

Mindful kramning

Hvis du vil gå i dybden med kramning, så vil jeg anbefale dig at lære og praktisere mindful kramning. Det er mindfulness og kærlig-venlighed anvendt i forbindelse med berøring. Når kramning foregår med den rette bevidsthed, så er det en helt særlig oplevelse og noget helt andet end de overfladiske goddag- og farvelkram, du sikkert kender fra din hverdag.

Se også: Krammeterapi

 

PerBrændgaard.dk
%d bloggers like this: