Debat med veninde: Hvordan kan vi bedst gøre verden til et bedre sted?

En af mine spirituelt interesserede veninder bliver ofte provokeret af, at jeg i mine indlæg ofte udtrykker vrede og bruger hårde ord mod dem, som jeg mener snyder, bedrager og undertrykker os.

Vi har så nogle interessante samtaler om, hvorvidt jeg udtrykker mig på den måde, fordi jeg har ret, eller fordi min barndom har været, som den har været – eller om hun reagerer på mine ytringer, fordi hun har ret, eller fordi hendes barndom har været, som dén har været.

Jeg tror, at vi begge har ret. Jeg er i hvert fald rimeligt bevidst om den motivation og energi, som jeg har med fra min barndom til at spotte og bekæmpe uretfærdighed og undertrykkelse, også når den bliver serveret i camoufleret udgave som sundhed og omsorg. Men vores hyggelige debat efterlader det principielle spørgsmål: Hvordan kan vi bedst gøre verden til et bedre sted – ved at arbejde for det gode eller ved at bekæmpe det onde? Min spirituelle veninde og jeg er sådan set enige om målet; det er blot vejen dertil, som vi driller hinanden lidt med. Eller det vil sige, hun bliver nok noget mere provokeret af mig, end jeg bliver af hende… Jeg har det generelt fint med, at folk ikke kan lide mig eller min facon. Det har jeg vænnet mig til og fundet en ro i. Hvis jeg mærker, at jeg står i Lyset og oplyser om sandheden, så må folk tænke og føle om mig, hvad de vil – også mine veninder. Og hvis hun ikke kan tåle mosten, så kan hun jo bare smutte – hvilket hun så også gjorde for lang tid siden. Nu brokker hun sig kun over e-mail af og til, når jeg selv på afstand bliver for meget for hende.

Hun mener tilsyneladende, at man kun skal fokusere på at fremme det gode. Jeg mener, at man både skal fremme Lyset og oplyse om Mørket. Jeg mener også, at man skal oplyse om Mørket så direkte som muligt, og man skal ikke være bange for at kalde en spade for en spade. Når man ligger inde med viden og forståelse, så er man også forpligtet til at sætte navne på de personer og organisationer, som man mener f.eks. lige nu varetager coronabesættelsen af Danmark og det meste af resten af verden.

Det afhænger selvfølgelig også af, hvilken rolle man ser sig selv have. Jeg ser mig selv have rollen som oplyser. Jeg prøver ikke at være pædogogisk. Jeg forventer ikke at blive fuldt forstået i dette liv. Jeg stræber ikke efter hverken penge eller popularitet. Jeg stræber sådan set kun efter sandhed, frihed og retfærdighed. Tak til min familie for at have motiveret mig til det.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments