Den store myte om konspiration: det er altid en tosset teori

Den store myte om konspiration er, at det altid er en tosset konspirationsteori, da konspiration aldrig finder sted i den virkelige verden. I hvert fald ikke i et så civiliseret land som Danmark.

Det er f.eks. kommet frem, at folketingsmedlemmerne fra De Radikale kom til at stemme forkert ved en af coronaafstemningerne i år, fordi der var en fejl i beskeden fra partiledelsen om, hvad de skulle stemme. Det førte til, at de stemte det modsatte af, hvad partiledelsen havde beordret dem til, selvom deres samvittighed og holdning jo sådan set burde være rettesnor nok i Folketingssalen. Resultatet var, at afstemningen måtte gå om på grund af en “teknisk fejl”.

Det er også kommet frem, at Socialdemokratiet modtager store beløb fra erhvervslivet, når de booker et møde med Mette Frederiksen. Det skaber en forvridning i den demokratiske påvirkning, så det er dem med flest penge, der kan påvirke landets statsminister mest.

Det er ligeledes kommet frem, at Danmark har en strategisk aftale med World Economic Forum, som mange mistænker for at stå bag, hvad de opfatter som det igangværende coronaangreb på folkefriheden.

Der er reelle konspirationer over alt i samfundet og hverdagen på alle niveauer. Når du går en tur i supermarkedet, så vil du møde talrige konspirationer mellem detailhandlen og producenterne for at øge deres samlede salg og fortjeneste. Det handler bl.a. om taktisk placering af produkterne i butikken. Hvorfor står slikket altid oppe ved kassen?

At konspirationer findes betyder naturligvis ikke, at der er en konspiration bag ALT. Det betyder blot, at der altid er en risiko for, at det, du bliver udsat for, skyldes en hemmelig sammensværgelse eller skjult påvirkning. Sandsynligheden stiger, jo mere det handler om magt og penge – direkte eller indirekte.

Den rationelle konspirationsteoretiker spørger derfor altid sig selv: Hvem får noget ud af dette? Hvem får mere magt? Hvem tjener flere penge? Hvad er beviserne for og imod denne teori?

Hvis man f.eks. er journalist og undlader at stille sig selv disse spørgsmål, så gør man efter min mening ikke sit arbejde ordentligt.

Problemet nu er, at flertallet af danskere ikke ønsker kritisk journalistik. Det betyder, at medierne risikerer at miste læsere og dermed omsætning, hvis de skifter fra magtmedløbende til magtkritisk journalistik. Det gør det så ikke bedre, at mange medier modtager millioner i støttekroner hvert år fra de selvsamme magthavere, som læserne tror, at journalisterne selvfølgelig vil afsløre, hvis deres sponsorer udfører magtmisbrug.

Spørg dig selv: Ville DU offentligt kritisere din chef, din virksomhed eller de produkter, som virksomheden laver, hvis du er højtlønnet ansat, og hvis du har indrettet dit liv, så du er afhængig af den faste, høje indkomst?

Jamen, jamen, jamen, hvem holder så øje med magthaverne? Godt spørgsmål!

Læs mere om propaganda i e-bogen Frihedens Pris.

Tilmeld
Besked om
2 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
neo
neo
mandag, 31 maj 2021, 8:18 08:18

Du rammer plet, igen Per.

Og …
Der mangler en hjemmeside der viser oversigt over nye og “brugte” konspiratinsteorier og så om de viste sig at være falske, sande eller delvis sande.

Last edited 21 days ago by neo