Batman: Kritisk journalistik eller avanceret propaganda på TV2?

Jeg har bemærket denne artikel på TV2 fra den 29. september 2021: Flagermus skulle smittes med menneskeskabt coronavirus i Kina i 2018, viser lækkede dokumenter. Artiklen ligner rigtig undersøgende journalistik, der tilsyneladende er kritisk overfor den herskende fortælling om corona. Men er det nu virkelig tilfældet?

Jeg bemærker især to ting ved artiklen.

For det første nævner den IKKE Fauci. Det ville jo ellers være meget oplagt, da han er blevet afsløret i at have forbindelser til det laboratorie og tilsvarende projekter. Artiklen hjælper derfor til at styrke Fauci, mens en Peter Daszak iscenesættes som ham, der skal tage skylden, The Fall Guy.

For det andet har artiklen den virkning hos læseren, at den fra en ny vinkel fastholder opfattelsen af, at det nye coronavirus er farligt, hvorved den for fjenden så vigtige frygt i befolkningen kan blive holdt oppe. Man kan måske ovenikøbet nå ud til til de “vågne” eller konspirationsteoretiske og også gøre dem bange for corona.

Det er således min vurdering, at denne TV2-artikel, der er meget anderledes end TV2 øvrige artikler om corona, IKKE er kritisk journalistik, men blot en ny variant af den organiserede, overtalende kommunikation, som den danske presse konstant bombarderer os med. Det betyder ikke nødvendigvis, at TV2 selv er klar over, hvad de gør, da de kan have fået historien serveret af nogle andre.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments