Kategorier
Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Nyhedsbloggen Public

B.A. #150: “De ville købe min loyalitet”, siger lægeformand om Novo til medie

Hovedstrømspressen afslører Novo, men tier om Pfizer, måske fordi Novo bruger for primitive metoder.

B.T. bragte i går en artikel med overskriften ‘Novo-kritisk lægeformand fik tilbudt klækkeligt beløb af Novo Nordisk: ‘De ville købe min loyalitet”. Sagen drejer sig om Bolette Friederichsen, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin.

Sidste måned blev hun kontaktet af DR, der ville interviewe hende om Novo Nordisk og deres nye slankemedicin, som hun tidligere havde kritiseret. Dagen efter modtog hun et tilbud fra Novo om at deltage i et møde i Novo Nordisk Danmark Obesity Advisory Board til en løn på 1.800,- kr. pr. time. Bolette Friederichsen vurderer, at det fine tilbud ikke handlede om, at Novo var interesseret i hendes faglige input; slankemedicingiganten ville simpelthen købe hendes loyalitet.

Også Frihedsbrevet bragte i går en særdeles kritisk artikel med overskriften: ‘Forskere lægger bånd på sig selv, fordi de frygter Novo Nordisk Fonden: “Jeg mærker modstand fra min egen organisation”’. I artiklen kan vi læse:

“Forskere frygter at rage uklar med Novo Nordisk Fonden. De er bange for at miste støtten til deres forskning, hvis de udtaler sig kritisk om fonden. 

Det kan Frihedsbrevet fortælle efter samtaler med ti forskere, som alle har modtaget penge fra Novo Nordisk Fonden. 

Frygten bakkes op af en intern mail, hvor en forsker, der er støttet af Novo Nordisk Fonden, direkte advarer en forskerkollega mod at udtale sig kritisk om fonden, fordi det ifølge forskeren kan være med til at bringe hele arbejdspladsen i fare.”

Blandt de Novo-kritiske forskere er Niels Wedderkop og Allan Vaag. Novo Nordisk Fondens magt skyldes deres mange penge. Frihedsbrevet oplyser, at Novo Nordisk Fonden sidste år uddelte 7,5 mia kr., forrige år 8,8 mia. kr. og i år forventer de at uddele mere end 9 mia. kr. Det gør Novo Nordisk Fonden til den suverænt største private forskningsfond med bevillinger, der er hele tre gange større end anden pladsen, hvor vi finder LEGO Foundation.

Jeg har tidligere skrevet flere kritiske indlæg om Novo:

  • 25.08.2018: Novo Nordisk styrer Københavns Universitet LINK
  • 30.08.2018: Fedmeforskning er i lommen på industrien LINK
  • 07.02.2022: Nye problemer med Arne Astrup, Novo Nordisk og Københavns Universitet LINK
  • 15.03.2022: Novo Nordisk går sammen med Bill Gates LINK
  • 01.01.2023: B.A. #59: Novo Nordisk Fonden står bag ny coronapropaganda LINK
  • 05.02.2023: Thomas Senderovitz er den ansvarlige LINK
  • 14.02.2023: Novo finansierer nyt center, der kan fjerne deres kunder LINK
  • 15.02.2023: Novo er ræven, der vogter gæs LINK

The Epoch Times har bragt en artikel om, hvordan Jeffrey Epstein angiveligt uden held forsøgte at afpresse Bill Gates om en affære med en russisk bridgespiller. Sagen afslører Jeffrey Epsteins modus operandi med afpresning af magtfulde mænd via deres seksuelle aktiviteter. Det skete i tæt samarbejde med hans partner in crime Ghislaine Maxwell, der er datter af den israelske agent og mediemogul Robert Maxwell. Både Epstein og Maxwell er jøder. Meget tyder på, at Epstein/Maxwell var frontfigurer i en zionistisk sexafpresningsoperation finansieret privat af zionistiske rigmænd; en operation, der omfattede, at mindreårige piger blev betalt for at have sex med magtfulde mænd for skjulte kameraer.

Det er i den sammenhæng glædeligt, hvis Novo nøjes med at tilbyde en timeløn på 1.800,- kr. til dem, de ønsker at påvirke. Sagen viser måske også, at Novo’s klodsede og alt for tydelige måde at udøve påvirkningsvirksomhed bringer dem i risiko for den afsløring i hovedstrømspressen, der sker nu. Hvis Novo i stedet gjorde brug af f.eks. subtil sexafpresning i stedet for forsøg på bestikkelse med småpenge, så ville de formentlig have mere succes med deres lobbyisme. Den slags dyb kriminalitet kan hverken hovedstrømspressen eller politiet finde ud af at efterforske, bl.a. fordi de ikke kan få sig selv til at tro, at nogen kunne finde på at gøre det.

Det er ligesom med løgne; hvis en løgn er stor nok, så er der stort set ingen, der vil betvivle den, hvorimod de små løgne er sværere at slippe afsted med. Det er i den forbindelse interessant, at hovedstrømspressen slet ikke har bedrevet kritisk journalistik om Pfizer, BioNTech og Moderna i relation til coronavaccinerne. Måske fordi løgnene om corona og vaccinerne simpelthen er alt for store til, at journalisters begrænsede hjerner kan kapere dem – og fordi de selv har været godtroende nok til at tage de måske livsfarlige stik.

God bedring til Novo.

Kilde og flere nyheder: 
Nyhedsportalen 22.-24.05.2023

Cover: Unusplash.com (Bermix Studio).

Bliv abonnent eller giv en donation. Brændgaard Avisen og Frihedspressen er støttet af Sundhedsliberalt Folkeparti, der er støttet af medlemmer og donationer. Du kan hjælpe via MobilePay valgfrit beløb til 335544.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Anne Marie Hvid
onsdag, 24 maj 2023, 13:49 13:49

Jeg er fuld af respekt for, hvordan du pædagogisk lægger beviser ud til gennemlysning, granskning og sammenligning angående de ufine metoder, der tages i brug, hvor mørkets kræfter huserer og bider sig fast. Jeg kan ikke lade være at tænke på Danmarks nuværende statsminister Mette F., der illustrer den jævne nordjyde, der spiser dåsemakrel på rugbrød, for så at operere foran og bag forhænget sammen med Bilderberg, Biden og WHO – i tæt samarbejde med kongehuset. Den samme Mette F., børnenes beskytter, der har udtalt i samme genre, at hun efter sin statsministerperiode gerne vil være folkeskolelærer, men efter alt… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x