Per Brændgaard dømt og frifundet

Er Per Brændgaard dømt skyldig eller frifundet – og for hvad egentlig?

Annonce:

Der florerer mange myter og misforståelser om de politisk betændte retssager og domme, som Per Brændgaard har været ramt af, siden han i 2016 også begyndte at oplyse om politik, propaganda, bedrag og kriminalitet. På denne side finder du fakta og Per Brændgaards egen opfattelse af sagerne.

MeToo: Offer for falsk anmeldelse af voldtægt

Det forlyder bl.a., at Per Brændgaard er dømt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse af en klient. Han er blevet falsk anklaget for det, men han blev pure frifundet i Østre Landsret med dommerstemmerne 6-0 den 16. april 2019.

Kvinden var for det første ikke hans klient. For det andet var der tale om frivillig sex med samtykke. Der var efter Per Brændgaards vurdering formentlig tale om en bevidst falsk voldtægtsanmeldelse orkestreret af personer med tilknytning til en kriminel organisation, som var bange for Per Brændgaards afsløringer af deres organiserede kriminalitet. Per Brændgaard har faktuelle oplysninger, der knytter kvinden til den pågældende organisation. Han havde i perioden op til, at han blev opsøgt af kvinden, udgivet flere grundigt researchede artikler, der afslørede deres kriminalitet. Deres motiv med den falske voldtægtsanmeldelse kan have været at foretage et karaktermord. I USA er flere mænd, der på tilsvarende vis har kritiseret den pågældende organisation, på tilsvarende vis blevet udsat for falske anmeldelser om krænkelser.

Hvis man nu påstår offentligt, at Per Brændgaard er dømt for voldtægt, så overtræder man selv loven, som beskytter frifundne mod den slags falske påstande om skyld. Når Per Brændgaard indledningsvist kunne blive uskyldigt dømt i den lave retsinstans, Københavns Byret, så kan det forklares med MeToo-kulturen, hvor en dygtig skuespiller kan få enhver mand dømt for voldtægt efter sex med samtykke i en sag, der er påstand mod påstand.

Mere om den sag

Ytringskriminel: Offer for fascistisk adfærd

Pressen har flere gange skrevet, at Per Brændgaard er blevet dømt skyldig i at overfalde DSB-medarbejdere, og at dommen var 10 dagbøder af 8.500,- kr., dvs. 85.000,- kr. i alt. Dette er heller ikke sandt.

Per Brændgaard er blevet dømt i Københavns Byret for at kalde DSB-medarbejdere og politibetjente for ‘fascister’, idet de klokkeklart begik lovbrud og undertrykte hans frihedsrettigheder og via deres adfærd levede op til ordbogens definition af begrebet ‘fascisme’. Der var på ingen måde tale om overfald, hvilket heller ikke fremgår af sigtelsen. Der var udelukkende tale om anvendelse af et ord – ‘fascist’ – som verbal selvforsvar mod undertrykkende autoriteter (jv. ordbogen), der forhindrede Per i at nå frem til tiden til et stiftende møde i et nyt politisk parti.

Retten vurderede Per Brændgaards anvendelse af ordet ‘fascist’ som ‘fornærmende tiltale’, selvom Pers intention udelukkende var at forsvare sig imod autoritetspersonernes ulovlige og undertrykkende adfærd, og han vurderede, at ordet ‘fascist’ bedst beskrev adfærden og samtidig forhåbentlig kunne forhindre DSB-folkene og politibetjentene i at gentage denne adfærd overfor andre medborgere.

Derudover var bøden “kun” 1/10 af, hvad pressen har fortalt, nemlig 10 * 850,- kr. i stedet for 10 * 8.500,- kr. Og der var som sagt på ingen måde tale om “overgreb”, som visse dele af pressen har yndet at gentage. Det er igen en sag, der siger en del om, hvordan pressen kan fordreje sandhed og fakta, når sagen er saftig.

Per Brændgaard bærer i øvrigt titlen som ‘ytringskriminel’ (i et land med grundlovssikret ytringsfrihed) med stolthed, da dommen afslører et af de fundamentale problemer ved sundhedsfascismen.

Mere om den sag

Læs mere om alle retssager

Læs også:

Se også dokumentarfilmen ‘I seng med Per Brændgaard‘ om voldtægtssagen og MeToo-kulturen.

Annonce:
Er Per Brændgaard dømt uretfærdigt i Københavns Byret i politisk betændte sager?