Jeg anbefaler næseskylning

Jeg praktiserer næseskylning hver dag, og det kan jeg varmt anbefale andre at gøre også. Jeg bruger en særlig kande til formålet, som bl.a. kan købes i helsekostbutikker og butikker med yogaudstyr. Mange apoteker sælger dem også. Den fylder jeg så med lunken saltvand og foroverbøjet over håndvasken lader jeg så først halvdelen af kandens vand løbe gennem det ene næsebor og den anden halvdel gennem det andet næsebor. Derefter stiller jeg mig foroverbøjet med hovedet nedad, så det sidste kan løbe ud. Derefter føler jeg mig fuldstændig ren i næsen. Ah! 🙂

De gavnlige virkninger af næseskylning

Næseskylning 1-2 gange om dagen er ufarligt og har en række gavnlige virkninger, bl.a.:

  • Øget velvære når vejrtrækningen gennem næsen kører ubesværet (det føles bare rart bagefter)
  • Nedsat risiko for forkølelse og lignende, når virus bliver skyllet ud, og næsens slimhinder bliver holdt sunde og rene
  • Færre problemer med pollen, når de bliver skyllet ud af næsen dagligt
  • Mindre optagelse af forurening fra miljøet, når stofferne bliver bremset i næsen og derefter skyllet ud i kloakken en gang om dagen

Per Brændgaard anbefaler næseskylning

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments