Hvad er en krammeklub?

Begrebet krammeklub har jeg selv opfundet. Jeg etablerede min egen (og verdens første) krammeklub (Østerbro Krammeklub) i 2015. Men hvad er en krammeklub egentlig?

Fra starten og hele vejen igennem har jeg gjort meget ud af at informere folk om, at min krammeklub er privat, det er ikke terapi, og deltagelse er på eget ansvar. Jeg har altid selv deltaget på lige fod med de øvrige deltagere. Ja, det er jo sådan set derfor, at jeg har etableret krammeklubben; jeg synes selv, at det er fedt! Jeg har ikke opkrævet betaling for at være medlem eller for at deltage. Folk har frivilligt kunne donere til te og kiks.

De fleste arrangementer har kun været slået op i en lukket gruppe på Facebook for medlemmerne af Østerbro Krammeklub. Alle har kunnet anmode om at blive medlem, men det er mig, der suverænt bestemmer, hvem der kan være med. Jeg har ønsket at samle en gruppe, hvor alle har lyst til at kramme med alle i en tryg, rolig og uhøjtidelig atmosfære. Og med ‘kramme’ mener jeg kærlig berøring. Det er altså meget mere end at gå rundt og give hinanden knus. Det kan f.eks. også være at ligge i en gruppeske, hvor de fleste så både har en foran og en bagved. Arrangementerne har foregået i min private lejlighed på Østerbro.

Reglerne i min krammeklub

Arrangementerne i min krammeklub er foregået efter et sæt af hygiejniske og adfærdsmæssige regler. De omfatter bl.a., at man skal beholde tøjet på, og man må ikke begynde at have fysisk sex med hinanden til arrangementerne. Krammereglerne er for at kommunikere klart, at det er den ikke-seksuelle del af kramningen, som vi dyrker i praksis til arrangementerne i krammeklubben. Hvis folk vil have sex med hinanden, så må de aftale det indbyrdes og gøre det på andre tidspunkter.

Krammereglerne i Østerbro Krammeklub har helt konkret omfattet, at man ikke må kysse, ikke må røre kvinders bryster, og man må heller ikke røre andres eller sit eget underliv. Derudover kan folk sætte og kommunikere yderligere grænser.

Jeg har samtidig gjort det klart for medlemmerne, at disse krammeregler naturligvis kun gælder til arrangementerne i krammeklubben. Hvad medlemmerne gør i deres “fritid” blander jeg mig ikke i. Der er da også flere, der har fået krammevenner i krammeklubben, hvor deres relation også har omfattet sex og nogle gange tilmed har udviklet sig til et decideret kæresteforhold. Men alt dette foregår så udenfor de organiserede krammeklubarrangementer via facebookgruppen.

De fleste af dem, der er kommet i krammeklubben, har været singler og har brugt det som en ny måde at møde ligesindede singler, uden at det nødvendigvis altid skal føre til kæresteri. Og uden at det skal føre til sex ved første møde. Men der har også været flere deltagere i faste, lukkede parforhold, der bare godt kan lide at dyrke ikke-seksuel kramning sammen med andre. Det kan være en måde at udleve polyamorøse lyster uden at gøre sin partner jaloux.

Selvom jeg ikke direkte har tjent penge på krammeklubben, så har det givet mig vigtige erfaringer, som jeg har kunnet formidle videre i foredrag og undervisning, bl.a. for fagfolk der arbejder professionelt med mennesker og relationer. Mit private liv er i det hele taget et vigtigt fundament for min virksomhed med at formidle nye perspektiver, metoder og koncepter indenfor sundhed. I mine foredrag m.m. har jeg ofte opfordret andre til at lave deres egne private krammeklubber, ligesom jeg selv har gjort.

Jeg har haft to grupper i Østerbro Krammeklub: en for både mænd og kvinder og en kun for kvinder. Arrangementerne i begge grupper har altid været organiseret via de respektive facebookgrupper.

Fra krammeklub til krammeven

Jeg har gennem årene også selv fået flere krammeveninder via krammeklubben. Jeg har altid overholdt mine egne regler, så hvis begge parter også har ønske krammesex eller andre former for sex i relationen, så er det altid foregået udenfor de organiserede krammeklubarrangementer. Det starter med, at man aftaler at være private krammevenner og mødes privat, og så tager man den videre derfra under de samme regler som i andre private møder mellem ligeværdige voksne. Krammevenner må f.eks. gerne kysse og have sex med hinanden, hvis begge parter ønsker det. De må sådan set gøre alt det, som loven tillader, dvs. ikke reglerne i krammeklubben men reglerne i den rigtige lov. Det burde være en selvfølgelig, men jeg har alligevel altid forklaret det grundigt til både informationsmøder om kramning generelt og i krammeklubben.

Jeg har siden 2015 været erklæret polyamorøs. Det betyder bl.a., at jeg ofte har inviteret flere private krammeveninder hjem til krammehygge på én gang. Det har ikke været for at dyrke sex med flere kvinder på en gang, selvom det da er sket af og til (helt frivilligt for alle). Jeg synes faktisk bare, at det er helt vildt dejligt og beroligende at ligge mellem to eller flere kvinder i et varmt gruppekram i lang tid i tavshed. Også med tøj på og helt uden sex. Jeg har dog nok også haft et håb om en dag på den måde at kunne møde to kvinder, som jeg kunne blive kæreste med samtidig. Men det er jo desværre lidt som at lede efter en nål i en høstak.

Ja, ja, ja, jeg ved godt, at alt det her lyder mærkeligt i manges ører, men sådan er krammeklubben altså, og sådan er jeg.


Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
mandag, 8 april 2019, 10:50 10:50

Synes som for det 1.ikke du er mærkelig, du er som du er og det er ligesom det skal være🤗 så synes jeg du med dette og indlægget igår vedr krammeterapi, har formuleret og beskrevet det så fint og enkelt og detaljeret så alle…. Selv krykhusarerne……. har en chance for at forstå 😉