Kommentarer til dagens nyheder: Skal vi nu også have “krammekontrakter”?

Her gennemgår jeg nogle af døgnets nyheder ud fra et propaganda-fagligt perspektiv.

En af de sidste rigtige journalister i verden – Robert Fisk – er død, 74 år. Flere danske medier – bl.a. Ekstra Bladet – håner hans eftermæle ved ukritisk at kopiere nyhedshistorien fra Ritzau. De skriver bl.a. om ham: “Dog kom han i de seneste år under kritik for at viderebringe propaganda fra regeringen i Syrien vedrørende mulige gasangreb mod civilbefolkningen.” Det er særdeles veldokumenteret af uafhængige undersøgelser, at det ikke var Syriens regering der angreb sin egen befolkning. Robert Fisk var en af de få modige journalister, der turde afsløre dette, og som fik taletid til det i et mainstream-medie. Men alt det har vi jo glemt, nu hvor corona er det eneste problem i verden…

DR fortæller, at nye corona-restriktioner i Belgien omfatter krammekontrakter: “Det bliver ikke længere tilladt at få besøg i sit hjem – med undtagelse af en enkelt “krammekontakt”. Folk, der bor alene, har to tilladte “krammekontakter”.” Hvornår mon vi også i Danmark skal have myndighedernes tilladelse til at kramme med hinanden? Der er tilsyneladende ingen grænse for det globale corona-vanvid.

Her er en oversigt over nogle af det sidste døgns fordummende junk-nyheder, der reelt fungerer som distraktion, der sikrer, at folk ikke begynder at tænke kritisk om den propaganda, de får serveret i de “alvorlige” nyheder:

Hvis vi så også kaster et blik ned over DR1 og TV2’s TV-program for i dag, så er der også ganske meget fordummende distraktion:

  • DR1: Bonderøven, Nak & Æd, Maddysten, Hammerslag, Spise med Price, Aftenshowet og Et landshold i knæ.
  • TV2: Beliggenhed, Hvem byder bedst?, Fra etværelses til strandvejsvilla og Jo færre jo bedre.

Strategien er tilsyneladende at bruge TV-mediet til at distrahere og fordumme befolkningen via vores materielle og hedoniske optagethed af mad og bolig. Undskyldningen for ikke at lave rigtig kritisk journalistik er altid, at det vil ingen jo se. Jamen, så længe I ikke laver det, så får de i hvert fald ikke mulighed for at se det!

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments