Hvad er Jesus’ rigtige navn?

Det er ikke forkert at kalde Jesus for Jesus, men hvis man er en spirituel nørd som mig, så dykker man ned til den originale, primære kilde. Her finder man, at det korrekte, hebræiske navn er Yehoshua, som betyder ‘frelse’. Man kan også bruge den forkortede udgave, som er Yeshua.

Jesus’ primære sprog var aramæisk, hvor Isho er Hans navn, men Jesus talte formentlig også hebræisk for at formidle budskaber til fremmede.

Navnet Jesus er den engelske stavning af latinske navn Iesus, der videre er oversat fra det græske navn Iesous, der er oversættelsen af det hebræiske Yeshua.

Joshua er den direkte engelske oversættelse fra det hebræiske Yehoshua.

Jeg vil selv fremover i højere grad bruge det originale, fulde navn Yehoshua, da der kan være en særlig, spirituel kraft i det hebræiske sprog. Det udtales i øvrigt med tryk på anden stavelse og med o’et udtalt som u, som du kan høre i denne lille video:

Tilmeld
Besked om