Frygt for bivirkninger skal respekteres

I et frit samfund bør ingen presses til at tage medicin mod deres ønske.

Alene frygten for bivirkninger af medicinen burde være legal grund nok til, at samfundet holder op med at presse personen til at tage medicinen.

Alle medikamenter indebærer en risiko for bivirkninger. Det er god lægepraksis, at man oplyser om den risiko og lader patienten selv bestemme, om man vil løbe risikoen. Det handler om etik og respekt for den enkeltes ret til at bestemme over sin egen krop.

Medikamenter, hvor der mangler data fra langvarige, placebokontrollerede, kliniske forsøg bør give ekstra grund til forsigtighed og individuelt, frit valg.

Et aktuelt eksempel på dette er vaccinerne mod covid-19. Der er ingen data fra langvarige, placebokontrollerede forsøg, så de langsigtede bivirkninger er videnskabeligt set ukendte. Der er indberettet mange bivirkninger lige fra allergiske chok-reaktioner til livstruende betændelse i hjertet.

At de fleste overlever covid-vaccinerne, i hvert fald de første måneder, er ikke i sig selv en god grund til at bruge propaganda og socialt pres og mod dem, der frygter bivirkningerne så meget, at de hellere vil risikere covid-19 end vaccinen. I et frit samfund bør det være et frit valg, hvor det ikke har nogen samfundsmæssige konsekvenser overhovedet, om man vælger det ene eller det andet. Spørgsmålet er, om Danmark er civiliseret nok til at respektere den minoritet, der siger nej tak til vaccinen.

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
pia andersen
fredag, 19 november 2021, 20:34 20:34

Min mor havde i en periode omkring hendes 50 års alder med jævne mellemrum kraftige hovedpine anfald!! – at ha oplevet det!!,- gør!!,- at jeg ikke tør risikere vaccinen med evt. efterfølgende bivirkninger!!