B.T. afslører Mette Frederiksens propagandahær – og får chefredaktøren fjernet

Det kan selvfølgelig blot være fordi, at B.T. er i julehumør. Forsidehistorien i avisens julenummer er i hvert fald en afsløring af, at statsminister Mette Frederiksen bruger en hær af 26 spindoktorer. Der kan også ligge en mere dyster historie bag forsiden.

Spindoktor er et andet navn for propagandist, dvs. en person der udfører propaganda, defineret som organiseret, overtalende kommunikation. Spindoktorer og dem, der ansætter spindoktorer, kalder dem hverken spindoktorer eller propagandister. De kalder dem snarere sådan noget pænt som journalist, informationskonsulent eller PR-rådgiver. PR står for Public Relations, og det er propagandabegrebet for propaganda.

B.T. afslører også, at det er det danske folk, der betaler for Mette Frederiksens propagandahær. Hun kunne da i det mindste have sendt regningen videre til besættelsesmagten, men det er jo noget af det snedige ved denne krig; de besatte tvinges til at betale for besættelsesmagtens soldater, kanoner og ammunition. Det er krigsførelse på en måde, der er så smart, at de færreste har fantasi til at forestille sig, hvad virkeligheden er.

Tidligere på måneden meddelte B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, at han forlader posten som ansvarshavende chefredaktør. Det skete som følge af en mindst seks år gammel sexsag fra hans tid som chef på TV2. Dengang blev han også fyret for den sag, der, så vidt jeg er orienteret, handlede om, at han havde haft et seksuelt forhold med en praktikant. Den slags naturlige heteroseksuelle fornøjelser må hvide mænd ikke længere berige tilværelsen med. Det er således lykkedes Michael Dyrby at blive fyret hele to gange som følge af den samme sexsag.

Der er ingen tvivl om, at MeToo-bevægelsen har sin egen, indbyggede magt. Der er dog et påfaldende sammenfald mellem, at Dyrby nu bliver tvunget af pinden igen samtidig med, at hans journalister tilsyneladende har været i gang med at grave dybt i Mette Frederiksens propagandahær. Det stinker i mine næsebor af, at Dyrby er blevet straffet for at ville lave en smule kritisk journalistik af statsministerens propagandamaskine. Det er så lykkedes Mettes propagandasoldater at støve de gamle kugler af, så de kunne skyde manden ned fra pinden igen. Jeg tænker, at det også er et signal til andre mediechefer om, hvad der venter dem, hvis de ikke makker ret. Men som sagt: Det kan jo også bare være, at B.T. er i julehumør og har lyst til at berige deres læsere med lidt rigtig, magtkritisk journalistik for en gangs skyld.

Forsiden af B.T.’s julenummer 23.-26. december 2021

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments