Internettet og det uundgåelige kapløb mellem Oplysning og Teknokrati

Det kommer næppe bag på magthaverne, at verden nu gennemgår tumult. De har vidst, at det ville ske før eller siden, lige siden internettet blev opfundet.

Det var forholdsvis let at holde hele verden for nar, før internettet blev udbredt. Dengang var information svært og langsomt tilgængelig, så man skulle kun kontrollere de store traditionelle medier for at være sikker på total kontrol over historiefortællingen.

Det, vi er vidner til nu, og som nogle af os også deltager særdeles aktivt i, er Den Store Vækkelse, som også er en intellektuel vækkelse; en vækkelse til mere sandfærdig viden om verden.

Ud fra ét perspektiv så er det panik før lukketid for den øverste magtelite, der har baseret deres magt på gigantiske bedrag. Det er bl.a. derfor, at de nu prøver at kontrollere os via frygt for virus og verdenskrig. Elitens mål, efter min vurdering, er at få os digitalt fængslet i et teknokratisk, totalitært tyranni, inden Den Store Vækkelse har spredt sig for vidt og bredt.

Det er med andre ord et kapløb mellem Teknokrati og Oplysning. Det eneste, jeg er lidt usikker på, er, hvor lang kapløbets distance er. Er vi nærmere 100 meter sprint end 42 km marathon?

Tillad mig at give tre gode råd til andre, der vover sig ud i Den Store Vækkelse:

  1. Hav et åbent sind – men ikke så åbent, at din hjerne falder ud…
  2. Spørg ofte dig selv og andre: Hvad er beviserne for og beviserne imod [indsæt selv opfattelse, antagelse, mening eller teori]?
  3. Er det reelle beviser i videnskabelig eller juridisk forstand, eller er der mere tale om tro eller religion?

Jo mere vi vover os til at kritisere de herskende fortællinger om verden, des mere skal vi have styr på vores shit. Pas på, at du ikke hænger for meget ud med folk, der mener det samme som dig. Gruppetænkning er udbredt overalt, hvor mennesker mødes, og et menneske i en flok kan have meget svært ved at tænke klart.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments