TV2 snyder med coronatal – og kommer alligevel til at afsløre for meget

TV2 har tilsyneladende en aftale med Statens Serum Institut (SSI), der gør, at ellers skjulte data slipper igennem til offentligheden.

I dagens coronatal på TV2.dk fra i dag kl. 14:01 er der flere interessante oplysninger.

Nedenstående graf giver indtryk af, at det stadigvæk er en meget høj andel af de indlagte på landets hospitaler, som er indlagt på grund af coronavirus.

Kilde: TV2 og SSI

Under kurven kan vi læse følgende:

“Igennem pandemien har antallet af indlagte i Danmark dækket samtlige indlagte, som er testet positiv for coronavirus. Denne graf viser, hvor stor en andel af alle nyindlagte med corona, som er indlagt, fordi de er syge pga. coronavirus.”

Formuleringen og grafen viser, hvordan en dygtig propagandist kan vende kritik af propaganda til endnu mere propaganda.

Den gennemgående taktik i coronapropagandaen i Danmark har jo ellers været: “Vi PCR-tester stort set alle, der bliver indlagt, uanset hvorfor de bliver indlagt, og lader dem tælle med i den drabeligt skræmmende statistik.

Ingen bliver indlagt på hospital i Danmark “på grund af coronavirus“. Man bliver indlagt på hospital, fordi en læge vurderer, at man har reelle sygdomssymptomer, der kræver behandling på et hospital – uanset hvad årsagen til symptomerne måtte være. Coronapropagandaen anført af SSI har helt fra starten være baseret på den sundhedsfagligt forkerte konklusion, at hvis en person er syg og har en positiv PCR-test for coronavirus, så er coronavirus årsagen til sygdommen. I så fald skulle eksempelvis et brækket ben også være et symptom på covid-19, hvilket det naturligvis ikke er.

Hvis det er svært at forstå, så lad os tage et andet eksempel på en “test”. Hvis man nu “tester” alle nyindlagte på hospitaler for sok-farve, så vil man måske finde at en høj procentdel bliver indlagt med sorte sokker. Det betyder imidlertid ikke, at de er indlagt på grund af sorte sokker.

Tilbage til teksten under kurven, som jeg også selv lige skulle læse nogle gange for at forstå:

“Igennem pandemien har antallet af indlagte i Danmark dækket samtlige indlagte, som er testet positiv for coronavirus. Denne graf viser, hvor stor en andel af alle nyindlagte med corona, som er indlagt, fordi de er syge pga. coronavirus.”

Propagandatricket er at bruge to led og via grafen få det til at fremstå som noget helt andet. De fleste, der ser grafen, vil formentlig tolke den som, at det er mellem 33,8 og 49,5 % af alle indlagte, der er indlagte på grund af coronavirus. Men hvis teksten under kurven er formuleret korrekt, så er tallene faktisk procenterne af de PCR-positive indlagte, som vurderes til at være indlagt på grund af coronavirus. Det er uklart, præcis hvad kriterierne er for at ryge i den kategori. Ved at bruge to led så viser grafen reelt andelen af dem, der er indlagt med coronavirus, som vurderes til at være indlagt på grund af coronavirus. Det er muligt, at TV2 har fejlformuleret forklaringen, men det er ikke desto smart propaganda, uanset om det er den ene eller den anden taktik, der er blevet brugt.

Den næste graf er fra samme kilde, og den afslører det måske største problem i håndteringen af covid-19: Det er de mest vaccinerede, der er hyppigst indlagte med netop det, som de er vaccineret imod!

Kilde: TV2 og SSI

Tallene viser, at risikoen for at blive indlagt med covid-19 er 20 % højere blandt danskere, der er vaccineret med tre stik end blandt dem, der slet ikke er vaccineret. De 20 % er stigningen fra 6,4 til 7,7 indlagte pr. 100.000.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments