Berlingske får 130.000 kr. om dagen for at være ukritiske

Når man går ind på Berlingske Medias hjemmeside, så er det første, der springer i øjnene, denne tekst: “Uden en fri, ansvarlig presse, intet oplyst demokrati”. Det kan jeg kun være enig med dem i. Der, hvor kæden falder er, er, at Berlingske Media opfatter sig selv som “den fri, ansvarlige presse”. De er muligvis ansvarlige, men overfor hvem?

En virksomheds frihed kan forholdsvis let vurderes ud fra dens finansiering. Berlingske Media driver fire medier: Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor. Man behøver ikke grave særligt længe for at finde ud af, at de fire medier er finansieret af regeringen via redaktionel produktionsstøtte (mediestøtte). I følge de officielle oplysninger udgør støttekronerne i 2022 følgende beløb:

  • Berlingske: 17.500.000,00 kr.
  • B.T.: 17.500.000,00 kr.
  • Weekendavisen: 10.776.204,64 kr.
  • Euroinvestor: 1.189.483,34 kr.

Berlingske Media modtager således i alt 46.965.687,98 kr. i overførselsindkomst fra staten i år. Det svarer til 3.913.807,33 kr. pr. md. Altså lige knap 4 millioner kroner om måneden!

Det er svært at finde motivationen til at være rigtigt kritisk overfor det magtsystem, der betaler (bestikker?) en med knap 4 millioner kroner om måneden eller svarende 130.000,00 kr. om dagen.

Når Berlingske Media omtaler sig selv som “fri” presse, så er det en lodret løgn. De har dog ret i, at vi ikke har noget oplyst demokrati i Danmark, da Berlingskes kolleger i mediebranchen lever af overførselsindkomst på samme måde, og det er statsministeren, ikke folket, de bestukkede medier står til ansvar overfor.

Det er en skandale, at vi tillader sådan et dybt korrupt mediesystem at bestå.

Hvis pressen vil vil være fri, så må den sætte sig selv fri, da den udøvende magt naturligvis er interesseret i at kunne kontrollere pressen ved at kontrollere dens finansiering. Der kommer derfor næppe en regering, der selv tager initiativ til, at vi får en ægte fri presse i Danmark.

Folket har selvfølgelig også magt, idet vi kan nægte at tro på noget som helst af det, der kommer fra den politisk kontrollerede ufrie presse.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
steffen
fredag, 17 juni 2022, 23:08 23:08

Folket har selvfølgelig også magt, idet vi kan nægte at tro på noget som helst af det, der kommer fra den politisk kontrollerede ufrie presse.

… og/eller vi kan vælge at opbygge ægte frie medier der er finansieret af brugerne af det enkelte medie. F.eks. sådan: https://youtu.be/GMYHA_LOzJs