Coronakritisk krigsveteran ramt af falske anklager om ‘håndgranat’

Krigsveteranen Høgni Petersen er for få dage siden blevet løsladt efter 3 måneders varetægtsfængsling.

Høgni er en kendt person i frihedsmiljøet i forbindelse med demonstrationerne mod coronapolitikken.

Det tyder på, at Høgni er blevet ramt af en falsk anklage om besiddelse af en håndgranat og en falsk anklage om terrorvirksomhed med henblik på at nedbryde ham psykisk. Høgni er en af flere soldaterveteraner, der i starten af coronabesættelsen meldte sig under fanerne i en form for frihedskamp.

Her er, hvad Høgni selv har skrevet i offentligt opslag på Facebook om den ubehagelige oplevelse:

“Så kom dagen hvor ordensmagten åbenbart mente at jeg var gået over grænsen..
D. 1 august bliver jeg anholdt, smidt i detentionen i bellahøj, hvor jeg får lov til at sidde i mindst 5 timer. Mens de ransager mit hus, der efter bliver jeg kørt til Vestre fængsel. Aner ikke hvad der foregår på dette tidspunkt. Bliver smidt i en celle, og hentet næste morgen hvor de kører mig til retten i næstved. Forstår stadigvæk ikke noget af det hele, har stadig intet fået at vide.
Kommer ind til grundlovforhør og finder ud af at jeg er mistænkt for “stats skadelig virksomhed” grundet fundet af en “håndgranat” Jeg ved dog at det bare et fyrværkeri, hvilket jeg fortæller retten, samt tilstår nogen andre forhold af ulovlig besiddelse, som dog intet har med stats skadelig virksomhed at gøre..
Bliver derefter varetægts fængslet i 3 uger i storstrøms fængsel.. Har på dette tidspunkt stadig ikke haft nogen kontakt til andre end en advokat.. Der går så 16 dage inden min far kommer ned til mig på besøg. Det er første gang jeg har kontakt med nogen pårørende.
Jeg forstår stadigvæk ikke specielt meget af det hele.. Regner med løsladelse til fristen, men varetægten bliver forlænget 4 uger mere. Venter så 4 uger mere, og bliver afhørt af 2 betjente i mellemtiden. Tilstår alle forhold og gentager endnu en gang at det IKKE er en håndgranat men bare fyrværkeri. Og anmoder om at få den testet så det forhold kan blive afklaret.
Til næste fristforlængelse er den STADIGVÆK ikke testet.. Og de holder mig 4 uger mere.. Efter yderligere 3 uger er fyrværkeriet langt om længe testet, og det viser sig at det er som forklaret, bare fyrværkeri..
Herefter mener vi at mine chancer for løsladelse til fristen skulle være gode.. Men imod alt forventning, vælger byretten at give mig YDERLIGERE 4 uger.. til både mig og min advokats store forargelse.. Vi kærer afgørelsen til landsretten, som vælger at jeg skal løslades omgående, bliver løsladt D. 28 Oktober..
Er ikke længere mistænkt for “stats skadelig virksomhed” Må sige jeg er noget rystet over min behandling.. De kunne bare have banket på min dør og talt med mig, hvis der var noget de var bekymret for.. Men jeg skulle åbenbart behandles som en farlig forbryder, som en fjende af det Danske folk.”

Det kan selvfølgelig være, at politiet har en anden udlægning af sagen. Vi må vente på retssagen, hvor begge parter kommer til orde.

Høgni skal for retten den 7. december. Terrorsigtelsen er dog droppet igen.

Cover: Offentlige billeder fra Høgni Petersens profil på Facebook

Tilmeld
Besked om
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
lørdag, 5 november 2022, 17:09 17:09

Rystende og beskæmmende at læse om Høgni Petersens behandling. Jeg håber og ønsker, at han får en reel undskyldning og erstatning for at have siddet varetægtsfængslet på så forkert et grundlag.
Hvorfor plage en mand der i forvejen er sønderknust af post traumatisk stresssymptom som krigsveteran. Jeg er oprigtig ked af det som medmenneske.
Hvad er det for en måde at behandle ham på. Er dette virkelig Danmark ? Jeg er skamfuld på mit lands vegne.

søndag, 6 november 2022, 16:18 16:18

ja, tænk- det er Danmark- jeg græmmes

søndag, 6 november 2022, 17:35 17:35

Jeg håber kun, at Høgni Petersen får tilkendt en ordentlig erstatning. Det kan give lidt oprejsning. Håber retfærdighed sker fyldest. Jeg vil også se frem til rettens afgørelse.