Kategorier
Frihedspressen Indlæg Offentlig Propaganda (gratis) Propagandabloggen

Ny rapport om antisemitisme definerer ikke begrebet

Videnskabelig sløseri eller bevidst manipulation kan ligge bag fravær af klar definition af antisemitisme i ny rapport.

Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme, der er en del af Udlændingestyrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet, udgav den 30. juni 2023 rapporten ‘Kortlægning af international forskning i antisemitisme‘.

Rapporten bruger International Holocaust Remembrance Alliances (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme. Det er også den, der benyttes i regeringens handlingsplan
mod antisemitisme, og definitionen lyder:

”Antisemitisme er en bestemt opfattelse af jøder, der kan udtrykkes som had mod jøder. Retoriske og fysiske former for antisemitisme rettes mod jødiske og ikke-jødiske enkeltpersoner og/eller deres ejendom samt institutioner og religiøse samlingssteder, der tilhører jødiske samfund”.

Det interessante ved denne definition af antisemitisme er, at den faktisk slet ikke definerer, hvad antisemitisme er. Antisemitisme bliver defineret som “en bestemt opfattelse af jøder”, der ikke defineres.

Det fremgår videre af den mangelfulde begrebsdefinitionen, at antisemitisme kan udtrykkes på stort set alle måder. Det behøver således ikke være som ‘had’, da der i definitionen står “kan”. Den udefinerede adfærd, der også kan være i form af ytringer (“retoriske former”), behøver i følge den elendige definition ikke engang være rettet mod jøder, idet definitionen omfatter både “jødiske og ikke-jødiske enkeltpersoner”.

Rapporten giver sig ud for at være en faglig rapport. Det er et fundamentalt princip indenfor samfundsvidenskab, at man skal levere en klar og utvetydig definition af de begreber, man bruger. Da begrebet ‘antisemitisme’ ikke bliver defineret klart og utvetydigt i rapporten, men snarere bevidstløst med henvisning til den internationale konsensus om, at ‘antisemitisme’ skal defineres ekstremt uklart, så er der tale om videnskabelig sløselig, bevidst manipulation eller en kombination heraf efter min mening.

Problemet er, at når ‘antisemitisme’ fortsat bliver defineret så uklart, så giver det mulighed for at inkludere enhver form for legal systemkritik, afsløring af kriminalitet, saglig historisk debat og valid religionskritik i begrebet. Begrebet kan dermed misbruges til at rette fokus væk fra relevant debat og efterforskning og i retning af det udefinerede fænomen ‘antisemitisme’, som folk bare føler er forkert uden at vide hvorfor. Dette makværk tjener kun én part i samfundet: Organiseret kriminelle der ønsker at gemme sig bag ‘antisemitisme’-påstande om modparten for at undgå efterforskning, retsforfølgelse og straf.

Cover: Unsplash.com (pawel szvmanski)


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
7
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x