Tisseguide til mænd

Jeg er opdraget til at stå op og tisse. Det har jeg så gjort flere gange hver dag i 40 år. Jeg har for nylig opdaget, at der er store fordele ved at skifte fra stående til siddende tisning. Med mig selv som forsøgsperson har jeg udviklet denne tisseguide til mænd. Måske er noget af det også relevant for kvinder. ID-10083932

De otte tisseråd

1. Sæt dig ned, hver gang du skal tisse. Også når du bare skal tisse.

2. Slap helt af i tissemusklen, så urinen får frit løb.

3. Giv dig god tid, så blæren bliver helt tømt. Lad være med at rejse dig allerede efter den første, lange tissestråle. Der er mere i blæren. Du kan evt. tage din telefon eller et blad med på toilettet, så du har lidt adspredelse, mens du venter på, at blæren bliver helt tømt.

4. Slap også af i anus. Hvis der er luft eller afføring i tarmen, så tillad det at komme ud. Giv helt slip på alle spændinger i anus.

5. Slap helt af i tissemusklen, mens du slapper helt af i anus.

6. Når du er færdig med at tisse, så tøm det sidste urin i urinrøret ud ved at lave et par bevidste sammentrækninger af tissemusklen. Og dup de allersidste dråber væk med et stykke WC-papir.

7. Sæt dig ned for at tisse, inden du går i seng, også selvom du ikke er særligt tissetrængende.

8. Lav knibeøvelser for at styrke tissemusklen og for at øve evnen til at slappe helt af i den.

Virkninger af de otte tisseråd

  • Total tømning af urinblæren hver gang. Det virker udrensende og giver en behagelig kropsfornemmelse af tømthed bagefter.
  • Bedre hygiejne: ingen strinten af tis på kummen og gulvet og ingen efterdryp i underbukserne.
  • Mindre risiko for inkontinens (ufrivillig vandladning).
  • Mindre ophobning af luft i tarmen, når hver tømning af urin også omfatter tømning af tarmluft.
  • Bedre søvn, når man ikke skal op og tisse om natten på grund af dårlig tømning af blæren før sengetid.
  • Mindre risiko for impotens, da skvulpen i urinblæren kan forstyrre rejsningen, og da knibeøvelserne samtidig styrker fyldningen af penis.
  • Lettere indløsning af den seksuelle energi ved sex og orgasme. Seksuel indløsning er, når den seksuelle energi strømmer ind i kroppen (mærkes som energibølger i rygsøjlen) og ikke kun ud af kroppen som i udløsning. Siddende tissepraksis kan som led i en samlet praksis med bevidst seksualitet bruges til at slippe de kroniske spændinger i anus, som gør, at mange mænd kun får udløsning og ikke indløsning ved det seksuelle klimaks.

Skriv et svar