Derfor drikker jeg ikke

Jeg er holdt helt op med at drikke alkohol. Det er ligesom kommet af sig selv, uden jeg aktivt har prøvet på at holde helt op. Det er ikke fordi, jeg har haft et problem med at drikke for meget før i tiden. Tværtimod har mit ”problem” måske snarere været, at jeg har drukket for lidt i forhold til optimal forebyggelse af hjertekarsygdom for en mand på min alder og med min risikoprofil.

Jeg holdt helt op for et par uger siden, da jeg var på vinbar og mærkede en meget ID-100339631markant reduktion i mindfulness allerede efter blot et halvt glas hvidvin. Det er nok det, der har gjort det sidste. Det her med at lægge mærke til, hvordan alkohol påvirker hvorvidt jeg kan være mindful. Jeg har brug for mindfulness for at holde mig mentalt sund. Måske i højere grad end andre.

Noget andet jeg har bemærket i den senere tid er, hvordan blot ½-1 genstand alkohol bedøver følesansen i markant grad. Det reducerer oplevelsen og nydelsen af kram og sex i voldsom grad. I hvert fald hos mig, og det bryder jeg mig egentlig ikke om. Jeg vil gerne have, at følesansen bombarderer min hjerne maksimalt med indtryk. Følesansen er den sans, der er mest overset, men den er kilde til en verden af nydelse via berøring. Kramning er en slatten oplevelse, hvis man er fuld, og krammemeditation er komplet umuligt allerede efter ganske lidt alkohol.

Den helt store nedgang i mit alkoholindtag kom, da jeg for efterhånden en del år siden begyndte at praktisere mindful drikning. Det var en naturlig følge af mindful spisning. Mindful drikning betyder, at jeg drikker hver mundful øl eller vin, som om den er ny. Jeg smager simpelthen på hver eneste mundfuld. Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt nydelsen af smagen af øl eller vin begynder at aftage – og dermed lysten til at drikke videre. I hvert fald i min mund.

I mine yngre dage drak jeg som de fleste andre danskere for at blive beruset. Altså for at smide hæmningerne, så jeg kunne more mig. I det sidste år har jeg praktiseret et alternativt livsprincip: GØR, HVAD DU KAN LIDE AT GØRE, NÅR DU ER FULD, MENS DU ÆDRU! Jeg vil skåne jer for detaljerne, men blot nævne konklusionen som er, at min trang til at drikke mig beruset er helt væk nu. Jeg får meget mere nydelse ud af det, når jeg er fysisk ædru og mentalt beruset samtidig.

Hvis du vil prøve samme program, så er jul og nytår en god anledning.

Programmet er altså:

1. Drik hver mundfuld som om den er ny – vær bevidst nærværende med smagen fra øjeblik til øjeblik – drik for at opnå maksimal nydelse

2. Bemærk, hvordan alkohol påvirker din evne til at være mindful som f.eks. at tanker som tanker og trang som trang uden at reagere blindt og automatisk

3. Bemærk, hvordan alkohol påvirker intensiteten og nydelsen af følesanseindtryk, når du rører ved eller bliver rørt af et andet menneske

4. Gør, hvad du kan lide at gøre, når du er fuld, mens du er ædru

Skål! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.