Flytning er god motion

Helt smadret: Flytning er god motion

I forgårs slæbte jeg fem borde og ni tunge stole op til min lejlighed på 4. sal uden elevator. Det var god motion! Jeg var helt smadret bagefter, og også dagen var min krop udmattet af anstrengelsen.

Det var god motion på to måder. På den fysiske måde var det nærmest som crossfit-træning. Funktionel træning, der aktiverer alle de store muskelgrupper. Både styrkekrævende og konditionskrævende.

På den psykologiske og filosofiske måde var det god motion, da motionen havde et konkret formål: de indkøbte møblerne skulle transporteres fra min bil op i min lejlighed! Selvom det var hårdt at slæbe, så følte jeg mig ikke dum imens, hvilket jeg ville have gjort, hvis jeg var taget til crossfit-træning på et hold i et fitnesscenter i stedet for.

God motion skal efter min mening opfylde mindst ét af to forskellige formål:

1. Det skal være en virkeligt god oplevelse imens, helst decideret nydelsesfuldt

2. Det skal tjene et konkret formål i hverdagen eller arbejdet

Det er her vigtigt at huske, at de fysiologiske sundhedsvirkninger af motion sjældent er hverken en god oplevelse imens eller et konkret motiverende formål i hverdagen. Selvom motions- og sundhedsfascisterne prøver at bilde os det ind. Men lad dig ikke forføre af dem. 🙂

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments