Kategorier
Brændgaard Bloggen Frihedspressen Klassiker Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Krig er en god forretning for nogen

Ny analyse viser, at krigene i kølvandet på 9/11 har kostet 6,4 billioner dollars. Analysen viser også, at 9/11-krigene har dræbt 801.000 mennesker. Og verden er absolut ikke blevet mere sikker af den grund.

Og hvad har verdenssamfundet fået ud af det? De islamistiske terrorister står i dag langt stærkere end før 11. september 2001. Forvirrede sjæle står i kø for at tilslutte sig Islamisk Stat, selv et medlem af Naser Khaders familie har tilsluttet sig den islamistiske terrorbevægelse.

Terror fører til krig, der fører til mere terror, der fører til mere krig, der fører til endnu mere terror, der fører til endnu mere krig, osv. osv. osv. Voldsspiralen er skruen uden ende. Troen på, at man kan bombe sig til fred, er en kollektiv illusion, der er skabt af amerikanske voldsfilm.

Hvem er det så, der har tjent alle de billioner dollars på 9/11-krigene? Det er militærindustrien, som Eisenhower advarede verden imod i sin afskedstale i 1961:

Militærindustrien kan kun tjene flere penge, hvis der er krig i verden. Fred er den største trussel mod denne industris fortsatte vækst. Og alle kapitalistiske virksomheder ønsker jo at vokse og skabe afkast til aktionærerne.

På samme måde er faste den største trussel mod fødevareindustrien. Menneskets iboende behov for mad betyder dog, at fødevareindustrien ikke behøver lave bedragerisk propaganda for mad. Det skal den naturlige, fysiologiske sult nok sørge for.

Militærindustrien er derimod i strid med menneskets natur, som er at søge fred og ikke-voldelige løsninger på konflikter og trusler. Jeg formoder, at militærindustrien er den industri i verden, der har det største PR-budget og de mest magtfulde lobbyister. Men militærindustrien er samtidig den industri, som det vil være sundest for verden, hvis den gik konkurs. Det kræver, at folket og magthaverne står sammen imod militærindustrien på tværs af konflikter for at modgå militærindustriens pres på alle parter til at søge militære løsninger, så de kan øge deres salg.

Måske er militærindustrien den fælles fjende, der kan skabe fred i verden.

Måske er jeg bare naiv.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading