Er heroin sundt?

Verdenssundhedsorganisationen WHO definerede i 1948 sundhed som værende mere end blot fravær af sygdom. Sundhed er ifølge WHOs originale definition en tilstand af optimalt fysisk, mentalt og socialt velvære.

Sundhed er velvære. Heroin giver velvære. Ergo må heroin være sundt. Det er vel heller ikke tilfældigt, at det engelske ord for helt – hero – indgår i heroin.

Nu har jeg ikke selv prøvet heroin, men jeg har hørt, at det giver en oplevelse af velvære, der er så intens, at den bedst kan sammenlignes med orgasme. Og at velvære-tilstanden ved heroin varer i flere minutter i modsætning til orgasme-tilstanden ved sex, hvor det får de fleste kun varer nogle få sekunder. Det må vel så betyde, at heroin er sundere end sex.

Nu tænker du måske: – “Nej, nej, nej, heroin er jo farligt!”

Tja, hvad siger forskningen egentlig om det? Den siger: – “Ja, heroin er farligt, men alkohol og tobaksrygning er endnu mere farlig. Og ridning er mere farlig end heroin statistik set.”

Heroin er dog mere farlig end druk og røg på ét punkt: Heroin er ulovligt, så man kan komme i fængsel, og det reducerer frihed. Mindre frihed giver mindre velvære og dermed mindre sundhed. Men ikke nødvendigvis. Der er tilsyneladende mange, der får øget velvære ud at få deres frihed indskrænket. Faste rammer og regler giver tryghed og dermed velvære for nogen. Så det argument mod heroin holder heller ikke i sundhedsretten.

Når jeg alligevel ikke vil begynde at anbefale heroin, så skyldes det virkningerne af heroin, efter det intense velvære er klinget af. Velværet falder så til under udgangsniveauet, og erindringen om det intense velvære efter et skud heroin kan få hele tilværelsen til at kredse om det næste fix. Heroin ændrer målestokken for velvære, så mindre intense kilder til velvære såsom en frisk opgravet gulerod bliver mindre interessante. Dermed falder det samlede niveau af velvære over tid, hvis man vænner sig til heroin som den primære kilde til sundhed (velvære) i hverdagen. Med andre ord: Heroin er simpelthen for sundt!

GØR HEROIN LOVLIGT

Som sundhedsliberalist mener jeg, at alle bevidsthedspåvirkende stoffer og planter skal være fuldt legale at bruge, producere og sælge. Vi skal huske på, at det er mennesker og ikke naturen, der har lavet loven om euforiserende stoffer. At noget er ulovligt, gør det ikke automatisk usundt.

Heroin bør efter min mening være præcis lige så lovlig som f.eks. alkohol, nikotin og koffein. De eneste, der får noget ud af, at heroin osv. er ulovlig, er de kriminelle bagmænd. Det værste, der kunne ske for rockerklubber og indvandrerbander i Danmark er, hvis regeringen gjorde alle den slags stoffer lovlige. Det ville smadre deres forretningsgrundlag.

Legalisering af heroin vil også afhjælpe de nuværende problemer med produkternes kvalitet, dosering og kontekst. Legalisering skal selvfølgelig følges af oplysning om virkninger, bivirkninger og risici.

Jeg har ikke selv lyst til at prøve heroin. Men hvis flere vidste, at råmaterialet i fremstillingen af heroin er naturlig saft fra opiumsvalmuen, og at ulovlig heroin indeholder al mulig junk derudover, så er der nok flere, der ville skifte over til den rene vare: valmuesaft.

OBS: Valmuesaft er også ulovligt!

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments