Evidensbaseret, kritisk tænkning om corona

Oplysning om corona kræver, at den evidensbaserede, kritiske tænkning bliver meget mere udbredt. Der er alt for meget flokmentalitet indenfor både hovedstrømmen og modstrømmen.

Der pågår en global, usynlig krig om coronahistorien. Det er den vigtigste krig i alle de forsøg på fascistisk vanvid, vi er vidne til i denne tid. Det er nemlig kun fascistisk vanvid, hvis man ikke tror på den herskende fortælling om corona. Alt er jo i sidste ende subjektivt, og de store fortællinger – narrativer – der driver menneskers mest grundlæggende overbevisninger er den største supermagt i verden.

De to historier om corona

Den herskende coronahistorie, som alle kender fra medierne, og som ingen i hverken Folketinget, sundhedsmyndighederne eller pressen betvivler, er den om, at det nye coronavirus og den nye CoVid-19-sygdom er så farlig, at de normale strategier til at håndtere f.eks. influenzaepidemi slet ikke er nok. Den herskende coronahistorie er båret af sygdomsfrygt og dødsangst. Det er svært at finde psykologiske motiver, der kan hamle op med dem. Alle i det etablerede system er tilsyneladende helt enige om den herskende coronahistorie, og den bliver gentager igen og igen hver eneste dag.

Den anden coronahistorie, der findes i forskellige udgaver, og som fremføres af forskellige aktører udenfor det etablerede system i hele verden, går i hovedtræk ud på, at det nye coronavirus ikke er noget at være (så) bange for; frygten handler i stedet om den sundhedsfascisme (og fascisme generelt), der forsøges indført under dække af corona.

Den store styrke i den herskende historie er, at den bliver fremført konsistent og massivt. Enhver politisk debat i f.eks. Folketinget handler aldrig om det grundlæggende narrativ om corona, men altid og udelukkende om de politiske konsekvenser heraf, som f.eks. om Mette Frederiksen er gået for vidt i sine beføjelser. Den aktuelle kritik af regeringen kan betragtes som en avanceret måde at fremme det herskende narrativ. Det er som en sygdom, hvor kun symptomerne og aldrig årsagen bliver behandlet, hvorfor symptomerne vil blusse op igen og igen.

Den store svaghed i den anden historie om corona er, at den bliver fortalt i sammenhæng med alle mulige andre alternative historier om verden, hvoraf nogle er fri fantasi helt uden evidens. Hvis en person fortæller 9 sandheder og 1 fantasi, så er de 9 sandheder politisk ufarlige for magthaverne, da de altid blot kan rette fokus på den ene fantasi og appellere til guilty-by-association. Det er forholdsvis let for magthaverne at infiltrere frihedsbevægelsen og modstrømmen med fantasifulde historier, der således virker som politisk/psykologiske bomber, der kan sættes til at eksplodere når som helst.

Det er den vigtigste grund til, at jeg går solo og er meget kritisk med, hvem jeg samarbejder med i Sundhedsliberalt Folkeparti.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments