Covid-vaccinen fra Pfizer: Elendig dokumentation for effekt og alt for stor risiko for bivirkninger

Nu er det jo ikke ligefrem sundhedsfaglig debat, der præger denne coronatid. Jeg vil dog alligevel vove mig til dette lille bitte kritiske pip om det hovedstudie, der har fået Pfizer/BioNTech-vaccinen BNT162b2 (Comirnaty) godkendt.

Det drejer sig om den videnskabelige artikel med titlen Safety and Efficacy of the BNT162b2 mRNA Covid-19 Vaccine med Polack som førsteforfatter, og som blev publiceret online i New England Journal of Medicine den 10. december 2020. Link til hele artiklen

Der er for det første tale om en afhængig og ikke en uafhængig undersøgelse, idet den er finansieret af producenten Pfizer/BioNTech. Deres fund bør bekræftes af uafhængig forskning, hvor hverken undersøgelsen eller forskerne på anden vis er økonomisk påvirket af producenten.

For det andet er undersøgelsens effektmål afhængig af validiteten af PCR-testen. Der er mildest talt faglig tvivl, om PCR-testen kan bruges til noget som helst meningsfuldt i forbindelse med corona. Læs denne artikel for mere om den tvivl

Covid-19 blev i vaccinestudiet defineret som positiv PCR-test i kombination med mindst en af disse symptomer: feber, ny eller øget hoste, ny eller øget åndenød, kulderystelser, ny eller øget muskelsmerter, nyt tab af smags- eller lugtesans, ondt i halsen, diarré eller opkastning. Det fremgår ikke af artiklen, om der blev foretaget differentialdiagnostik, så det blev der næppe.

Vaccinestudiets effektmål var ny forekomst af Covid-19, hvor det viste sig, at vaccinen havde større virkning end placebo i form af saltvandsindsprøjtninger. Dette effektmål er imidlertid irrelevant, da PCR-testen ikke kan bruges til at stille den diagnose. Studiet udelader endvidere det mest relevante effektmål, som er al ny forekomst af symptomer på sygdom, dvs. også hos de PCR-negative, der har fået vaccinen. Det er jo absurd at tage en vaccine mod Covid-19, hvis den samtidig øger risikoen for alt mulig andet, der er meget mere ubehagelig og farlig end corona.

Vaccinen kan gøre dig syg

Vaccinestudiet viser da også, at der var ganske mange flere bivirkninger hos dem, der fik vaccinen end dem, der fik placebo. Bivirkningerne er listet i denne figur fra artiklen med angivelse af statistiske spredninger. Studiet viste statistisk signifikant øget forekomst blandt vaccinemodtagerne af følgende bivirkninger: feber, træthed, hovedpine, kulderystelser, muskelsmerter og ledsmerter. Med andre ord: sygdom!

indlægssedlen kan man også se, hvad vaccinen indeholder. Listen omfatter bl.a. ALC-0315, der bliver brugt til at danne mikroskopiske lipid-nanopartikler. Vaccinen indeholder også cholesterol og sukker (saccharose). Vaccinen gives som injektion, så cholesterolen og saccharosen ender direkte i blodbanen uden at blive fordøjet først.

Saccharose er det samme som almindeligt, hvidt sukker. Når vi indtager det gennem munden, så bliver det nedbrudt til dets bestanddele, som er fruktose og glukose. Saccharose er nemlig et disakkarid, og tarmen optager det aldrig direkte som saccharose, men altid efter nedbrydning i fordøjelseskanalen til de to monosakkarider. Opløsning af jern og sukker bliver i andre sammenhænge givet som injektion til mennesker med svær jernmangel. Her omfatter bivirkninger bl.a. øget risiko for hovedpine, synsforstyrrelser, svimmelhed, feber, brystsmerter og vejrtrækningsbesvær. Det er muligt, at en del af bivirkningerne ved coronavaccinen simpelthen skyldes, at man får sprøjtet en form for sukker direkte ind i kroppen, som ikke er beregnet til at modtage sukker på den måde i den form.

Efter at have nærlæst NEJM-artiklen er jeg blevet endnu mere overbevist om, at jeg ikke vil tage Pfizer-vaccinen, der lige nu bliver kørt ud med lastbiler til hele Danmark.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments