Dagens nyheder fra DR: 62 % propaganda for corona

Her er en gennemgang af dagens propaganda fra DR, som de selv kalder “Seneste nyt“. Det tegner et katastrofalt billede af oplysningsniveauet i den danske befolkning.

Under overskriften ‘Juleaftensdag oplevede Los Angeles et dødsfald hvert tiende minut‘ giver DR den gas med coronafrygten formentlig uden, at DR selv har foretaget nogen som helst selvstændig faktakontrol, da de har kopieret historien fra Ritzau, der er berygtet for propaganda.

Under overskriften ‘”Vi ser stråler af håb med et nyt år,’ lyder det i nytårstale fra FN’s generalsekretær‘ fortsætter DR coronapropagandaen, igen simpelthen ved at kopiere en “nyhed” fra Ritzau, hvor FN’s generalsekretær angiveligt hylder vaccineudviklerne.

Under overskriften ‘”Jeg kunne sagtens se et totalt stop for nytårsaften,’ siger koncerndirektør i Region Sjælland‘ fortsætter coronakrigen mod Nytårsaften, som jo er det næste store sociale arrangement. Denne historie har DR så kopieret fra TV2, som desværre heller ikke bedriver selvstændig, kritisk journalistik om corona.

Under overskriften ‘Vaccine-nægtere i Spanien vil blive registreret i dokument‘ fortsætter DR propagandaen for vacciner. Denne historie har de kopieret fra BBC, der er mindst lige så regeringsvenlige i deres propaganda forklædt som journalistik som DR er.

Under overskriften ‘Coronapandemien har kostet 1,7 millioner menneskeliv – for tuberkulose er det 1,5 millioner hvert år‘ får frygten en ekstra tand af DR, der har denne historie fra Kristeligt Dagblad, der efter min mening igen og igen har svigtet Jesus som rollemodel ved at afstå fra kritisk journalistik om de emner og sager, som Jesus selv fremførte som centrale. Det er mit indtryk, at Kristeligt Dagblad er blevet infiltreret af Krasnikkernes pro-zionistiske linje. Mere om det på et senere tidspunkt.

Under overskriften ‘Coronakanyler kommer på museers pandemiudstillinger‘ bliver coronavaccinerne italesat af DR som en positiv, historisk begivenhed. Det er dog heller ikke en historie, som DR selv har skrevet, da de har den fra Jyllands-Posten, der ej heller bedriver kritisk journalistik om coronaen.

Under overskriften ‘Direktør i Region Sjælland: Vi kan skimte rædselsscenariet‘ fortsætter DR coronafrygtpropagandaen ved at citere endnu en historie fra Jyllands-Posten, der i mange år i visse kredse har været kendt som ‘Morgenfascisten Jyllands-Posten‘ for avisens stærkt højreorienterede linje.

Under overskriften ‘Sundhedsministeren har indkaldt covid-følgegruppen til møde i morgen‘ kører DR endnu en Ritzau-historie, og man begynder så småt at overveje, om DR overhovedet har en eneste journalist ansat i deres nyhedsredaktion, da dette copy/paste-arbejde jo lige så godt eller forhåbentlig endnu bedre kan udføres af en praktikant.

Under overskriften ‘Sydafrika indfører udgangsforbud og krav om mundbind‘ giver DR så taletid til et af de andre globale propagandabureauer forklædt som nyhedsbureauer Reuters – naturligvis igen uden noget som helst selvstændigt journalistisk arbejde fra DR.

Under overskriften ‘Antallet af coronadødsfald i Rusland er formentlig tre gange højere, end myndighederne siger, viser nye tal‘ kører DR endnu en ensidig propagandahistorie, der denne gang tilsyneladende kommer fra en pressemeddelelse fra Ruslands statistikbureau, Rosstat.

Under overskriften ‘Det er i denne uge, for ét år siden, WHO fik kendskab til coronavirus‘ fejrer DR jubilæet for årets historie, og det gør de selvfølgelig ved ukritisk at formidle nyheden fra John Hopkins, selvfølgelig uden at nævne noget om, at netop John Hopkins var dybt involveret i Event 201, der på magisk vis forudså en coronapandemi flere måneder før den startede.

Under overskriften ‘Storbritannien sætter ny trist smitterekord‘ copy/paster DR ukritisk en ukritisk historie fra The Guardian.

Under overskriften ‘Norge forlænger indrejseforbud fra Storbritannien igen – og det kan sagtens forlænges mere efter nytår‘ citerer DR en pressemeddelelse fra den norske regering uden at forholde den for vidende folk, der måtte have andre meninger om emnet.

Under overskriften ‘Corona aflyser Premier League-topkamp‘ har en DR-journalist tilsyneladende selv forvildet sig ind på fodboldklubben Manchester Citys hjemmeside for at finde historien. Imponerende.

Under overskriften ‘Ungarn har modtaget 6.000 doser af Ruslands coronavaccine‘ fastholder DR fokus på corona, som den eneste vigtige ting i verden for tiden. Historien kommer fra Reuters.

Under overskriften ‘Politi opfordrer borgere til at holde sig fra midtbyen nytårsaften‘ kopierer DR endnu en nyhed fra TV2, der formidler myndighedernes coronapropaganda, der reelt er en krig mod frie menneskers sociale omgang med hinanden i den virkelige, fysiske, kødelige, åndelige verden.

Under overskriften ‘Flere og flere indlagte med coronavirus får Region Nordjylland til at hæve beredskabsniveauet og oprette pandemiafsnit‘ laver DR copy/paste fra en pressemeddelse fra regionen. Naturligvis uden kritiske kommentarer fra nogen andre. Én kilde pr. historie er rigeligt for DR.

Under overskriften ‘Rusland forlænger rejseforbud for Storbritannien til 12. januar‘ fortsætter DR coronamanien med en historie fra det russiske nyhedsbureau Tass, som DR så underbygger med et link til det danske Udenrigsministeriets hjemmeside, hvilket er en falsk underbyggelse.

Under overskriften ‘Søren Brostrøm: Det er for tidligt at sige, om det går den ene eller den anden vej‘ citerer DR endnu en coronapropagandahistorie fra TV2.

Under overskriften ‘Smitteudbrud på plejecenter ved Sønderborg‘ laver DR heller ikke selvstændig journalistik, men citerer i stedet jv.dk.

Under overskriften ‘Professor: Forvent høje dødstal de næste uger‘ citeres én ekspert uden nogen til at sige ham imod, og det hele foregår via Ritzau.

Under overskriften ‘Aflys resten af juleferien og bliv hjemme, lyder det fra norsk kommune efter frygtet udvikling i smittetal‘ fortsætter coronapropagandaen fra Norge. Denne gang er kilden et pressemøde, som DR selvfølgelig sluger råt.

Under overskriften ‘Antallet af coronapatienter på intensiv er næsten tredoblet i december‘ kører DR en frygthistorie med Statens Serum Institut som eneste kilde og uden at stille nogle af de spørgsmål om statistik, der kan udfordre narrativet.

Under overskriften ‘Ny smitsom virusvariant bekræftet i Finland‘ kører DR endnu en frygthistorie, denne gang fra nyhedsbureauet TT.

Under overskriften ‘De første 4.788 danskere har modtaget coronavaccine‘ kommer DR-historien fra Statens Serum Institut med god reklame for vaccinen fra Pfizer og BioNTech.

Under overskriften ‘2.479 nye coronatilfælde er registreret – 30 nye dødsfald‘ kommer DR med de daglige skræmmetal fra Statens Serum Institut.

Under overskriften ‘Domkirkerne i Sverige vil lade klokkerne ringe i to minutter på nytårsaften for at mindes de døde under pandemien‘ bringer DR endnu en propagandanyhed fra nyhedsbureauet TT.

Under overskriften ‘94-årig holdt jul med politiet: Jeg savner bare nogen at skåle for julen med‘ fortæller DR, hvor hyggelige coronapolitiet er i Italien. Historien er fra nyhedsbureauet dpa.

Under overskriften ‘Nu kan den svenske regering få magt til at lukke samfundet ned‘ skriver DR om Sveriges nye epidemilov, der ligesom den danske giver regeringen og ikke folket magten. DR formidler selvfølgelig ingen kritik, men kopierer historien fra svenske SVT.

Under overskriften ‘Norsk regering forkorter karantænetiden efter indrejse i landet‘ er der mere coronafrygt fra ellers så hyggelige Norge, hvor DR bringer historien ukritisk fra den norske regering.

Under overskriften ‘200 millioner doser af Pfizer og BioNTechs corona-vaccine vil være leveret til EU-lande i september 2021‘ fortæller DR endnu en ensidig historie om coronavaccine, denne gang med Ritzau som kilde.

Ud af de i alt 50 historier i skrivende stund under ‘Seneste nyt’ på DR.dk handler de 31 om corona svarende til 62 %. Det er mit indtryk, at billedet af i dag svarer til billedet fra de fleste andre dage på DR i det snart forgangne år. Det er en meget voldsom, ensidig propaganda, der efter min mening udgør et stort problem for demokratiet, ytringsfriheden og det oplyste folkestyre.

Tilmeld
Besked om