En nyhedsvært med slips kan også lyve

Hvor går man hen, hvis man søger sandheden om corona? Mange danskere opfatter DR, og især TV Avisen, som noget af det mest troværdige. Det er dog min vurdering, at DR stort set kun har formidlet den propaganda, som Mette Frederiksen-regeringen har ønsket skulle ud til befolkningen. Det har DR gjort helt uden kritik, eller i hvert fald med eventuel kritik gemt meget langt væk.

Det er her vigtigt at huske, at en studievært med sideskilning og slips også kan lyve. Han kan oven i købet lyve, mens han tror, at han taler sandt og redder liv med sine løgnehistorier. Den mest troværdige løgner er generelt den, der selv tror, at han taler sandt, da vi mennesker har en indbygget modstand mod at lyve, som det trænede øje kan se.

Coronasagen viser skræmmende tydeligt, at meget få danskere er uddannet i medie- og magtkritisk tænkning. Det er min vurdering, at dette hul i uddannelse og viden er blevet groft udnyttet af magthaverne til at gennemtvinge store begrænsninger i vores frihed. Det er bl.a. derfor, at jeg til august starter en ny uddannelse, hvor jeg bl.a. vil uddanne folk i at oplyse og vejlede andre om propaganda indenfor sundhed.

Jeg oplever, at Danmark er blevet delt i to: dem der tror på propagandaen fra pressen og dem, der er faldet i et eller flere kaninhuller med tossede konspirationsteorier. Det er min opfattelse, at sandheden findes på en tredje vej, der ligger et sted mellem mainstream-propaganda og de alternative konspirationsteorier. For at finde sandheden skal vi turde være i tvivl, være kritiske overfor vores egne overbevisninger og kunne finde ud af at være i debat uden at tage det personligt og uden at lade os rive med at vores følelsers rutsjebane. Den gode gamle danske debatkultur er nærmest blevet fuldstændigt ødelagt som følge af coronapropagandaens ensretning af tænkning, holdninger og adfærd – og den dertilhørende store frygt for at blive udskammet og udstødt.

Jeg ved ikke, hvad den totale sandhed om corona er. Det er der nok i virkeligheden meget få mennesker i verden, der ved. Man skal både som myndighed og person lade være med at lade som om, at man er 100 % sikker, når man i virkeligheden er 100 % i tvivl. Vi skal som individer og som samfund blive meget bedre til at være med tvivlen, usikkerheden og sårbarheden uden desperat og som et skræmt lille barn søge potentielt falsk beskyttelse hos den nærmest “voksne”, der måske er en farlig “børnelokker”, der netop står der for at udnytte og forføre alle de skræmte, små børn.

Er det ikke på tide, at vi bliver rigtige voksne og tager ansvar for vores tvivlsomme holdninger, der er blevet os indoktrineret fra enten mainstream-propagandamaskinen eller de uendelige kaninhuller med flyvske påstande?

Læs mere om Den Tredje Vej i Frihedens Pris – Er du så fri, som du tror?

Tilmeld
Besked om
2 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Lene Riber
Lene Riber
torsdag, 10 juni 2021, 17:26 17:26

kære Per B.
Du har ret, men jeg tror .at der er mange, som ikke har nok viden til at “bedømme” situationen
m.kærlig hilsen lene
.