En opsang til frihedskæmpere

Jeg har stor respekt for alle, der kæmper for vores frihed i denne coronafascistiske periode i verdenshistorien. Tillad mig alligevel at bringe denne opsang til alle frihedskæmpere og modstandsfolk i Danmark: Jeres overbevisninger og metoder gør mere skade end gavn!

Det er min opfattelse, at de fleste af jer er røget ud af den konspiratoriske tangent, som Fjenden formentlig selv har planlagt og konstrueret. Der er ikke noget i vejen med at have en konspirationsteori, hvis man formoder, at der er tale om en konspiration (dvs. hemmelig sammensværgelse). Men ligesom alle andre teorier og formodninger, så er den ikke stærkere end styrken af beviserne. Der er lige så lidt kritisk tænkning og fri debat i modstandsbevægelsen, som der er i mainstream. Man bliver mobbet ud, hvis man udfordrer de herskende narrativer i begge ekstremer.

Anbefaling nr. 1: Tillad kritisk tænkning og fri debat om også de alternative narrativer. Hvad nu, hvis det, du tror på er lige så meget en løgnehistorie som det, folk i mainstream tror på? Hvad nu, hvis dine overbevisninger er plantet af Fjenden i dit sind? Den ekstreme tro på, at man nærmest helt sikkert vil dø af covid-19-vaccinerne, enten ved at tage stikket selv eller ved at være sammen med andre, der er vaccineret, er et aktuelt eksempel på en sådan skadelig, udokumenteret overbevisning.

Min næste opsang handler om metoderne. Hvis folk ikke vil lytte og forstå, så nytter det altså ikke noget at råbe højere og være endnu mere aggressiv og fyre endnu flere kanonslag og røgbomber af. Man skal tværtimod gøre det modsatte. Pak musklerne væk og brug hjernen, munden og sproget i stedet for. Der kan komme en tid til fysisk kamp, men den må ikke være baseret på udokumenterede teorier, og der skal være opbakning i befolkningen.

Lad der ikke herske tvivl om min personlige holdning til vaccinerne: Hvis de prøver at tvinge dem i mig, så vil jeg påberåbe mig min ret til nødværge og bruge den nødvendige mængde vold for at stoppe kanylerne fra at trænge ind i min krop. Men krigen nu er en kommunikationskrig, hvor formålet bl.a. er at sikre, at der IKKE kommer folkelig opbakning til tvangsvaccinering med anvendelse af fysisk vold.

Anbefaling nr. 2: Undgå enhver form for aggression. Fokuser på dialog og oplysning på en venlig og respektfuld måde. Og tænk jer meget grundigt om, når I formulerer tekster og budskaber! Én sundhedsfaglig fejl i kommunikationen, og en kampagne er ødelagt.

Lad mig slutte dette indlæg med at citere den gamle, danske eksistensfilosof Søren Kierkegaard. Det er mit håb, at det kan inspirere til en mere ydmyg og sandhedssøgende holdning blandt frihedskæmperne i Danmark:

“Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst. Enhver, der ikke kan det, han er selv i en Indbildning, naar han mener at kunne hjælpe en Anden. For i Sandhed at kunne hjælpe en Anden, maa jeg forstaae mere end han – men dog vel først og fremmest forstaae det, han forstaaer. Naar jeg ikke gjør det, saa hjælper min Mere-Forstaaen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gjøre min Mere-Forstaaen gjældende, saa er det, fordi jeg er forfængelig eller stolt, saa jeg i Grunden istedetfor at gavne ham egentligen vil beundres af ham. Men al sand Hjælpen begynder med en Ydmygelse; Hjælperen maa først ydmyge sig under Den, han vil hjælpe, og herved forstaae, at det at hjælpe er ikke det at herske, men det at tjene, at det at hjælpe ikke er at være den Herskesygeste men den Taalmodigste, at det at hjælpe er Villighed til indtil videre at finde sig i at have Uret, og i ikke at forstaae hvad den Anden forstaaer.”

Tilmeld
Besked om
guest
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Neringa Abrutyte
fredag, 23 juli 2021, 10:29 10:29

Hej Per,har du læst bogen jeg har givet af Mai og Vibeke Manniche?

Eva Mortensen
fredag, 23 juli 2021, 11:20 11:20

Ja jeg havde lign tanker den anden dag.
Hviske hviske tænk hvis det er os det sætter agendaen ?
Vi siger der kommet restriktioner og det gør der, vi siger lock down og det kommer, vi siger mundbind igen, Corona pas, vacciner, tvungen vaccine, dyrets mærke. Og d t får vi.
Uha uha