Gode råd til mere fred i frihedsbevægelsen

Tre af fjendens primære våben mod os i frihedsbevægelsen er splittelse, provokation til vold og forførelse til tro på udokumenterede påstande. Jeg vil i dette indlæg fokusere på det første punkt.

Tillad mig at opfordre alle til at tilgive og slutte fred. Spild ikke energi på mindre konflikter. Fokuser al energi på det fælles mål!

Vi er en flok amatører, der ikke har prøvet at være i denne form for krig før. Vi fejler, og vi kommunikerer dårligt, igen og igen, selvom vi prøver vores bedste. Ingen af os er uddannede til det her. Vi er mennesker med egoer, der kan såres, og vi synes alle, at vi er den, der har ofret mest.

Frihedsbevægelsen har brug for store egoer, men store egoer dækker ofte over sårbare sjæle, der har brug for at blive set og elsket. Ellers kan de gå i selvsving og spinne helt ud af kontrol i destruktivt raseri.

Jeg kender det fra mig selv. Jeg øver mig i at opdage det, om ikke før så siden, hvorefter jeg rækker ud og siger undskyld til dem, som mit anfald er gået ud over. Der går nu længere og længere tid mellem mine egoistiske anfald. Det har krævet mange timers meditation, men den opnåede selvindsigt og ro er arbejdet værd. Jeg vil formentlig fortsat fejle igen og igen fremover, da jeg hverken er Buddha eller Jesus.

Hvis du ikke allerede gør det, så vil jeg anbefale dig at meditere mindst 20 minutter hver dag.

Hvis du ikke allerede har lært det, så vil jeg anbefale dig at lære åndedrætsbaseret mindfulnessmeditation samt meditation på kærligvenlighed rettet mod dem, du er i konflikt med.

Den meditative tilgang er den mest effektive, selvom vi i vores kultur tror, at vi kan snakke os, dvs. skændes, ud af vores konflikter. I mange konflikter er der måske ikke én part, der har ret, og én anden part, der tager fejl eller er skyldig og ond. Nogle gange er man bare uenige, fordi man har forskellige perspektiver. Nogle gange kan begge parter i en konflikt tage fejl, og sandheden er ikke nødvendigvis, at den ene har ret, og den anden tager fejl.

Vejen til fred består derfor ikke i at skændes, indtil den ene part overgiver sig. Vejen til fred består i at iagttage den strøm af indtryk, tanker, følelser og fornemmelser i ens eget sind, der udgør de fænomenologiske realiteter i situationen. Det er mindfulness. Vejen til fred er forståelse og accept af forskellige perspektiver. Vejen til fred er fred.

Jeg vil også anbefale den paradoksale teknik, som det kan være at rette følelsen og intentionen af ubetinget kærlighed mod dem, som man ikke kan lide. Du kan f.eks. meditere på disse sætninger, mens du visualiserer portrættet af en person ad gangen, som en hjælp til at fokusere din opmærksomhed på selve følelsen og intentionen af ubetinget godhed:

  • Må du være lykkelig
  • Må du være fri for lidelse
  • Må du leve i fred

Husk også, at egoisme kan være en udmærket motivation for empati, tilgivelse og given slip; det er meget drænende at være i konflikt, også selvom man har ret, og man får det straks bedre, når man visualiserer, at man giver sine fjender et stort, hjerteligt kram – med samtykke naturligvis!

Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Larsen
fredag, 8 oktober 2021, 9:09 09:09

Hvor er jeg bare enig Per 👍👌💖 Tusind tak for det 🙏

Jeg sender masser af lys, glæde og kærlighed til frihedsbevægelsen, så vi kan fokusere på sammenhold i stedet for splittelse 🌞💚 💜🕯😊💟
Knus og kram 😘 😍🤗
Hanne