Kategorier
Forside Fremhævet Gratis analyse Propagandabloggen Public

Forslag til ny coronastrategi: Den Gyldne Middelvej

Jeg vil gerne bygge bro mellem de forskellige opfattelser af coronasituationen. Jeg foreslår her en ny coronastrategi, som jeg kalder Den Gyldne Middelvej. Formålet er maksimal sundhed, sandhed og frihed for alle.

Lad mig starte med at ridse den nuværende situation og uenighed op og beskrive, hvordan det er muligt at rumme de modstridende synspunkter.

 1. Der kan godt eksistere et nyt virus, der er årsag til en ny sygdom, uden at alle tilfælde af den nye sygdom skyldes det nye virus, og uden at smitte med det nye virus i alle tilfælde fører til den nye sygdom.
 2. Forskelle mellem individers sundheds- og ernæringstilstand i øvrigt kan påvirke, hvorvidt den enkelte bliver syg, og hvor alvorligt syg han eller hun bliver.
 3. PCR-testen kan godt i nogle tilfælde være positiv ved reel smitte og sygdom og i andre tilfælde være positiv uden reel smitte og sygdom.
 4. Vacciner kan godt både sænke risikoen for en specifik smitte og en dertil hørende specifik sygdom på kort sigt og samtidig øge risikoen for andre, alvorlige bivirkninger på både kort og langt sigt.
 5. Nogen har brug for og ønsker mere beskyttelse end andre, der måske har brug for og ønsker mere frihed.
 6. Den enkeltes ret til frihed må ikke blive en trussel for andres ret til sikkerhed. Den enkeltes ret til sikkerhed må dog heller ikke blive en trussel for andres ret til frihed.
 7. Det er svært, måske umuligt, at dømme for andre, om deres ret til frihed eller sikkerhed er det vigtigste i konkrete situationer.
 8. Grænsen for individuel frihed er, at den enkelte ikke må forvolde skade på andre end sig selv.
 9. Grænsen for beskyttelse af de sårbare er, at det ikke bliver misbrugt til at reducere friheden unødvendigt meget for andre samt til at øge magten og rigdommen unødvendigt meget hos andre.
 10. Det er karakteristisk for et sundt samfund, at minoriteter bliver behandlet lige så værdigt som alle andre.

Baseret på de 10 grundprincipper kan vi så begynde at formulere en ny, global coronastrategi:

 1. Det fundamentale princip er, at den enkelte selv bestemmer, hvad man vil gøre og ikke gøre for at beskytte sig selv og sine kære.
 2. Statens rolle er at tilbyde evidensbaseret information til folket uden hverken direkte eller indirekte tvang.
 3. Mediernes rolle er tilbyde forskellige perspektiver, så den enkelte kan danne og justere sin egen, selvstændige mening.
 4. Det frie markeds rolle er at udvikle og tilbyde løsninger og produkter til alle forbrugere på hele spektret fra 100 % sikkerhed til 100 % frihed.

Nu er forslaget til den nye coronastrategi sendt ud i verden. Hvad mener du? Skal vi prøve at se, om vi kan få strategien indført?

Tilmeld
Besked om
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x