Propagandatrick #7: Begå karaktermord på de farligste kritikere

Hvis nogen er ved at afsløre bedraget i din propaganda, så er det vigtigt, at du undgår en offentlig debat om sagen. Det kan du undgå ved at begå karaktermord på de farligste kritikere af din propaganda, da det vil flytte fokus fra sagen til personens dårlige karakter.

Karaktermord er ligesom andre former for mord et risikabelt projekt, da du kan risikere at blive opdaget og straffet. Det er derfor vigtigt, at du kun bruger denne personrettede taktik overfor de farligste kritikere, og at du er ekstra omhyggelig med at dække dine spor.

Du tænker måske, at du lige så godt kan bede din arbejdsgiver hyre en rigtig lejemorder, så de farligste kritikere af din propaganda bliver slået helt ihjel. Historien har imidlertid vist, at åbenlyse mord udført af magthaverne på politiske og/eller spirituelle modstandere skaber martyrer, så den viden og holdning, du som propagandist ønsker undertrykt, bliver spredt endnu mere.

Karaktermord virker ved at påvirke selve modtagelsen af den propagandakritiske kommunikation. På engelsk kalder man også karaktermord og relaterede taktikker for Reception Management. Karaktermord reducerer både journalisternes tilbøjelighed til at bruge den karaktermyrdede som kritisk kilde samt slutmålgruppens tilbøjelighed til at tro på den karaktermyrdede, hvis der skulle slippe noget igennem.

Husk: Karaktermord er blot en anden form for propaganda. Sandhedsværdien af påstandene er underordnet. Det afgørende er, at der bliver fortalt en god historie, der bliver spredt vidt og bredt, og som er ødelæggende for opfattelsen af kritikerens personlige karakter.

Her er nogle eksempler på mærkater, der via propaganda kan klistres på personer med henblik på karaktermord: voldelig, krænker, sindssyg, fusker, kriminel, klam og ustabil.

Hvis der ikke umiddelbart er noget at komme efter i personens nuværende adfærd eller tidligere historie, så kan det være nødvendigt at samarbejde med efterretningstjenester eller lignende, der f.eks. ved hjælp af skuespillere, der agerer ofre, kan få enhver til at fremstå suspekt. I påstand mod påstand-sager kan iscenesat skuespil ligefrem føre til dom i retten, hvilket yderligere understøtter troværdigheden af den karaktermyrdende fortælling. Hvis din propaganda ikke tåler samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste eller Forsvarets Efterretningstjeneste, så forlyder det, at bl.a. Scientology og de ekstremistiske zionister har ganske effektive private pendanter i Danmark, der dog formentlig kræver, at din propaganda også skal tjene deres agenda, hvis de skal involveres til at gøre det beskidte arbejde for dig.

Når karaktermordet er gennemført, så kan fortællingen hives op af skuffen når som helst, hvis en journalist skulle have glemt, hvem man ikke må tale med. Hvis det bliver nødvendigt at omtale propagandakritikeren, så kan man altid også nævne den gamle mordsag.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments