Ny dansk forskning: Har folk fået den forkerte vaccine?

Ny forskning tyder på, at Pfizer/Moderna-vaccinerne ikke påvirker dødeligheden, hvorimod AstraZeneca og Johnson&Johnson sænker dødeligheden betydeligt.

Vaccineforsker Christine Stabell Benn og fire forskerkollegaer har analyseret data fra i forvejen publicerede undersøgelser for at finde ud af, hvordan vaccinerne mod covid-19 påvirker risikoen for at dø.

Analysen viser, at de to mRNA-vacciner fra Pfizer og Moderna, som er dem, de fleste danskere har fået, ikke sænker risikoen for at dø sammenlignet med placebo. Den relative risiko er på 1,03 for mRNA-vacciner vs placebo, hvilket faktisk betyder, at risikoen for at dø er 3 % højere efter mRNA-vacciner end efter placebo. Forskellen er dog ikke statistisk signifikant, så det kan også skyldes tilfældigheder.

Analysen viser også, at de to andre typer covid-19-vacciner fra AstraZeneca og Johnson&Johnson er forbundet med en relativ risiko for at dø på 0,37 sammenlignet med placebo eller kontrol. Det svarer til 63 % lavere risiko.

Du kan læse og downloade den videnskabelige artikel her.

Martin Kulldorff fremlægger analysen som klart bevis for, at befolkningen er blevet giver de forkerte vacciner.

Videnskab.dk citerer andre forskere, der mener, at datagrundlaget er for spinkelt til at drage nogen konklusioner om dødelighed.

Under alle omstændigheder er der tale om en artikel, der endnu ikke er fagfællebedømt. Der er også finansiering fra bl.a. Novo Nordisk ind over, og de er som bekendt partnere med World Economic Forum og Bill Gates.

Det største problem efter min faglige mening er dog, at der reelt er tale om gammel vin på nye flasker. Christine Stabell Benn og kolleger har blot analyseret data fra tidligere publicerede studier, der alle er behæftet med den alvorlige mangel, at varigheden af den randomiserede, placebokontrollerede intervention er alt for kort. Studierne er således slet ikke designet til at måle virkninger på dødelighed over en længere tidsperiode. Specielt set i lyset af virkelighedsmålingerne af vaccineeffektivitet, der tyder på, at den begynder at falde til under 0 på det tidspunkt, hvor de kontrollerede randomiserede interventioner sluttede.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments