Propagandatrick #9: Fokuser mere på modtagelsen end afsendelsen af kritisk information

Jo større dit propagandaprojekt er, des større er chancen for, at nogen derude vil opdage, at det er baseret på bedrag. Det kan du håndtere ved at kontrollere selve modtagelsen af den kritiske information.

Det gør ikke noget særligt, hvis nogen har opdaget, at din propaganda er bedrag. Det gør heller ikke noget, hvis de laver demonstrationer, hvor de råber op om det. Så længe din propaganda er støttet af langt større budgetter end kritikerne, så kan du og dine propagandakollegaer med den rette indsats sikre, at sandhedsvirus ikke bliver spredt epidemisk i befolkningen. Demonstrationer og afslørende taler til demonstrationer er i øvrigt ufarlige, da dem der møder op i forvejen er uden for pædagogisk rækkevidde. Du skal selvfølgelig sørge for, at pressen ikke viderebringer talernes budskaber.

Uerfarne propagandister kan blive bange for afsendelse af kritisk, afslørende information om propaganda. Men afsendelse af selv den værste information er ligegyldig, så længe den ikke bliver modtaget, som den er tilsigtet.

Individrettet censur af afsendelse af kritisk information bør kun bruges i nødstilfælde, da det indebærer en stor risiko for afsløring, og det kan forværre problemerne. Det er en langt mere effektiv strategi at give befolkningen indtryk af, at de fortsat har ytringsfrihed på talerstole til demonstrationer, på sociale medier, osv., mens du fokuserer på at kontrollere modtagelsen af informationen på disse to måder:

  1. Kontroller kanalerne til distribution af information. Sørg for at kritisk information aldrig bliver delt i massemedierne. Sørg for at der aldrig kommer så stor finansiering af kritikerne, at de f.eks. kan indrykke annoncer, lave outdoor-kampagner, etablere store medier eller andre former for professionel massekommunikation. Brug algoritmer på sociale medier og søgemaskiner til at sikre, at den kritiske information ikke bliver modtaget af personer, der ikke i forvejen søger den type information. Samarbejd med andre der har lige så mange penge som dem, du arbejder for. Formålet er at inddæmme problemet.
  2. Skab negativ omtale i hovedstrømspressen af de personer og organisationer, der kritiserer og afslører din propaganda. Når der er etableret en udbredt, negativ opfattelse i befolkningen af de pågældende personer og organisationer, så vil deres budskaber blive opfattet i den brede befolkning som utroværdige og decideret farlige at tro på. Husk altid at appellere til frygten for social udstødelse. Det er vigtigt, at den negative omtale IKKE handler om den saglige kritik, men udelukkende om negative karaktertræk.

Hovedstrømspressen kan i Danmark kontrolleres via finansiering, pressens minister (statsministeren), det regulerende ministerie (statsministeriet), ansættelse af en hær af presserådgivere og mandsopdækning af chefredaktørerne.

Husk også, at selvom det er ondt, det du gør, så skal du få det til at fremstå som, at du arbejder for et større gode, så du kan motivere redaktørerne, journalisterne og annoncørerne for at arbejde sammen med dig om den ophøjede, gode sag, selvom den er et bedrag ligesom resten af din propaganda.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lene
torsdag, 12 maj 2022, 11:44 11:44

kære Per hvad mener du om forfatter Carsten Jensens anholdelse sammen med mange andre ved en “klimademonstration”. jeg synes det er så forfærdeligt og vil ønske du vil lave et indlæg om det. Mange hilsener Lene