Shanghai-effekten: Det kunne være meget værre…

Tillad mig at døbe de propagandamæssige konsekvenser af coronanedlukningen i Shanghai som ‘Shanghai-effekten’.

Danmarks førende propagandamedie, DR, har haft en journalist indespærret i 57 dage i Shanghai, berettede de i går:

DR-journalist har været indespærret i 57 dage i Shanghai: ’Det har været et mentalt og fysisk maraton’

Det er journalist Philip Róin, der har sendt fine propagandasætninger hjem til den sagesløse danske befolkning, og indledningen til artiklen slår tonen an:

“Engang i midten af april gik det op for mig, at der var en forståelseskløft mellem Kina og Danmark, når det kom til ordet “lockdown”.”

Og sådan fortsætter artiklen ellers med at få den danske udgave af nedlukning til at fremstå som ren hygge sammenlignet med Kinas frygtelige udgave af samme sundhedsfascistiske politik.

Propagandasignalet er tydeligt: Vi skal lade være med at brokke os over nedlukninger på grund af coronavirus, da det kunne være meget værre.

Shanghai-effekten kunne også kaldes ‘Det kunne være meget værre’-effekten. Det formidler den kunstige dikotomi, at valget står mellem nedlukning á la militante Kina og nedlukning á la hyggelige Danmark. Den tredje mulighed – ingen nedlukning – bliver ignoreret, hvorved der skabes en kunstig opfattelse af valgfrihed – den danske eller den kinesiske model – og en eventuelt kommende nedlukning til næste coronasæson vil kunne propaganderes som ren feriehygge, selvom det reelt er et unødvendigt og voldsomt overgreb af regeringen på dens befolkning.

De autoritetstro og flokfølgende danskere kan så hygge sig under næste sæson af Stockholm-syndromet med, at vi i det mindste ikke har en vagt foran hver udgangsdør, der ikke kan sige andet end “nej”.

Ja, det kan altid blive meget værre. Dette er dog ikke et ordenligt argument for, at selv en mild nedlukning i Danmark er nødvendig, gavnlig eller godt på nogen som helst måde. Det svarer til, hvis en person, der er sigtet for mord, bruger som forsvar, at han kunne have slået mange flere ihjel, og derfor skal retten belønne ham for dem, han ikke slog ihjel i stedet for at straffe ham for den, han faktisk dræbte. Sådan fungerer retssystemet ikke, og sådan bør sundhedspolitik heller ikke fungere. Nedlukning er bare en ekstremt skadelig politik, ikke kun for den private virksomhedsøkonomi, men også for den samlede sundhed.

Shanghai-nedlukningen har også den lokale propagandavirkning i Kina, at det får kommende nedlukninger til at virke forholdsvis milde, ligesom Shanghai-mareridtet vil øge tilslutningen til enhver falsk “løsning” på det falske coronaproblem og den falske covid-19-sygdom, såsom falske test, falske vacciner og falske coronapas, der kan undgå den reelle lidelse ved langvarig isolationsfængsling.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments