6 ud af 10 danskere er nu overvaccineret: Sådan kan du komme ud af dit misbrug

De nyeste tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at 80,4 % af befolkningen er fuldt vaccineret mod covid-19. Fuldt vaccineret er 2 stik. Rent logisk må mere end ‘fuldt’ vaccineret betyde, at man er overvaccineret. 61,7 % af den danske befolkning er nu overvaccineret, viser de nyeste tal.

Ligesom overspisning er usundt, så er overmedicinering, herunder overvaccination, også usundt.

Mindful spisning har vist sig at være en effektiv behandling af overspisning. Tillad mig her at foreslå mindful stikning som en mulig behandling af overvaccination.

Nogle mennesker reagerer på overspisning med opkast. Det kan føre til spiseforstyrrelsen bulimi. Det er, så vidt jeg er orienteret, ikke muligt at kaste covid-19-vaccinen op igen efter injektion. Tvangspræget overspisning kaldes på engelsk Binge Eating Disorder. Det er, når man ofte overspiser uden at kaste op bagefter. På samme måde kan vi nu begynde at tale om, at op mod 62 % af befolkningen lider af tvangsoversprøjtning eller Binge Vaccination Disorder.

I forhold til spisning så kan impulserne til at spise mere, end man har brug for, både komme udefra og indefra. Udefra kan det f.eks. være i form af tilbud á la “Køb 3 flødeskumskager for 2 styks pris”. Indefra kan det være i form af en nærmest ustyrlig trang til at blive ved med at spise, selvom man kan mærke, at man har fået nok.

I forhold til covid-19-vaccination så kan impulserne til at oversprøjte også komme både udefra og indefra. Udefra kan det komme fra myndighederne, der påstår, at flere stik end fuld vaccination er nødvendig. Hvis det er rigtigt, så var det jo forkert, at de 2 stik var fuld vaccination, så hvordan kan man vide, at det de siger nu og fremover om samme emne er sandt?

Impulserne til at overvaccinere kan også komme indefra som følge af overvældende angst for et muterende virus, som man forsøger at håndtere ved tage flere end de 2 stik til fuld vaccination.

Mindful stikning kan praktiseres af både den, der giver stikket og den, der tager imod. Mindfulness giver adgang til intuitive svar på bl.a. disse selvreflekterende spørgsmål:

  • Hvornår har jeg fået stik nok?
  • Hvad kan jeg gøre i stedet for at stikke?
  • Hvad frygter jeg kan ske, hvis jeg holder op med at stikke?

Ved både mindful spisning og mindful stikning er det vigtigt også at være mindful med ubehaget efter henholdsvis overspisning og overstikning. Dette kan aktivere en læringsproces, så man lærer af biofeedback til fremtidige valgsituationer med mad eller corona-vacciner.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments