Nanna Skov: Pædofile får særbehandling i danske fængsler

Gæsteindlæg af Nanna Skov (også kendt som Nanna Fri)

Man har ofte hørt folk sige, at pædofile og voldtægtsmænd beskyttes i fængslerne.

Det kan jeg som tidligere indsat skrive under på, at de gør.

Da jeg var i Vestre fængsel, var det sådan, at de pædofile og voldtægtsforbrydere sad sammen på en etage. De kom på gårdtur sammen, hvilket er fuldstændigt langt ude. Der kunne de så stå og dele deres oplevelser og deres fantasier og på den måde genopleve deres krænkelser til deres store glæde.

Jeg var den eneste kvinde på modtagelsesafdelingen (syd) i et godt stykke tid. Det betød, at jeg ikke kunne have fællesskab (hvilket er to-tre timer, hvor man kan sidde med andre fanger i en celle og spille kort, se tv eller whatever). Det kunne jeg ikke, fordi jeg som kvinde ikke måtte have fællesskab med mænd. Da jeg så fik nys om, at der var kommet en anden kvinde, spurgte jeg vagterne, om jeg kunne få lov til at have fællesskab med hende. “Ja, du skal bare skrive det cellenr., du ønsker fællesskab med, ned på et papir”, sagde vagten. “Okay, hvad er hendes cellenr?”

“Ja, det må jeg ikke fortælle”, svarede han. Det er flot. “Kan jeg komme på gårdtur med hende?”

“Vi har altså ikke ressourcer til at skræddersy en gårdtur. Du kommer ud med dem, du gør!”, svarede han.

Så der var åbenbart ikke ressourcer til at sætte to kvinder sammen. Men der er masser ressourcer til at sætte to pædofile på samme gårdtur.

Nogle gange lå jeg om aftenen i min celle og græd ved tanken om at lige over mig, sad der pædofile og så tv.

Jeg mener, at pædofile skal fængsles på samme vilkår som andre mennesker. Der skal IKKE bruges ekstra penge på deres beskyttelse. Hvis de ikke kan klare mosten, må de gå i frivillig isolation.

Følg Nanna Fri på Facebook

Coverfoto: Unsplash.com.

Tilmeld
Besked om
guest
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Angelsgaard
fredag, 12 august 2022, 14:33 14:33

Hej Nanna, tak fordi du deler dine erfaringer og betragtninger.

For mig vil det være spændende også at høre dine overvejelser vedrørende hvad der er galt med (Rets-) Systemet?

Jeg tænker på de mange systemsvigt og også på hvad der ligner forsøg på karaktermord og justitsmord på for eksempel dig, Mads Palsvig, Flemming Blicher, Per Brændgaard et cetera?

Silas
fredag, 12 august 2022, 23:03 23:03

Nu tvivler jeg stærkt på at pædofile ligefrem deler deres “oplevelser” i gården.. mange af dem ved jo godt at det ikke er godt at de har den her trang.. derudover ved alle med en minimal indsigt i fængsler at netop pædofile er jaget vildt i fængsler og kan blive udsat af særdeles grov vold af de andre medindsatte.. tåbeligt gæsteindlag IMO

Marie
lørdag, 13 august 2022, 0:05 00:05

Kære Nanna

Det er da rystende læsning. En rystende virkelighed. I tråd med dette, så ‘virker’ det til, at pædofili bliver opmuntret i folkekirken via ‘børne-pride’, transgender og generelt med LGTB+:

Last edited 1 month ago by Marie