Kategorier
Frihedspressen Indlæg Nyheder (gratis) Nyhedsbloggen Offentlig Tabu Tabu-forside

Advokat: Falsk voldtægtsanmeldelse skal straffes hårdere

At personer, der udsættes for voldtægt og seksuelle overgreb skal tages seriøst giver sig selv. Men dette må ikke betyde, at vi ikke kan tale om, at der er personer, der bliver uretmæssigt anklaget for at have begået seksuelle overgreb, og om hvordan vi kan forebygge dette, uden at det bliver betragtet som et angreb på kvinder og andre, der har været ofre for voldtægt og andre seksuelle krænkelser. Debatten bør og skal kunne rumme begge problemstillinger.

Sådan slutter forsvarsadvokat Julie Stage en kommentar i Berlingske den 13. november 2022. Jeg er fuldstændig enig, og jeg er meget glad for, at der endelig er en advokat i Danmark, der tør tale højt om begge sider af denne type sager.

Julie Stage er forsvarsadvokat i SKS Advokatfirma I/S. LINK Hun argumenter for, at straffen for falsk voldtægtsanmeldelse skal forøges, så den er proportional med skadevirkningen. Jeg kan kun være enig.

Høj forekomst af falske anmeldelser

Danske undersøgelser har i følge Julie Stage vist, at forekomsten af falske anmeldelser er på 7-21 % af alle voldtægtsanmeldelser.

“I en gennemgang foretaget i 2007 af samtlige voldtægtsanmeldelser indgivet til Frederiksberg, Helsingør og Gladsaxe Politi i årene 2005-2006 fandt politiet, at 21 procent af voldtægtsanmeldelserne i perioden var falske.”

Det er værd at bemærke, at det drejer sig om sager, hvor det er bevist, at anmeldelsen er falsk. Der kan derudover være et ukendt mørketal af falske voldtægtsanmeldelser, der ikke bliver afsløret af politiet, bl.a. fordi politiet ikke leder efter det, og da systemet ikke tilskynder politiet til at se disse sager fra det perspektiv, snarere tværtimod.

Det Kriminalpræventive Råd har analyseret sig frem til, at de tre hyppigste motiver til falsk anmeldelse var opmærksomhed (18 % af sagerne), hævn og vrede (15 %) og psykisk sygdom hos anmelderen (9 %).

Julie Stage beskriver, hvordan falske anklager om voldtægt kan være ødelæggende for den anklagedes tilværelse. Det kan jeg skrive under på. Jeg blev i 2018 angrebet med en falsk voldtægtsanklage fra en kvinde med tilknytning til den zionistiske terrorbevægelse Chabad Lubavitch. Jeg skulle helt til Østre Landsret for med hjælp fra forsvarsadvokat Mette Grith Stage at blive pure frifundet for alle kvindens løgnagtige anklager. Da jeg derefter ville have Københavns Politi til at efterforske kvinden for begrundet mistanke om politisk motiveret falsk voldtægtsanmeldelse, så blev jeg blankt afvist, selvom der i sagen mod mig ikke var andre beviser end kvindens fortælling, og der i sagen mod kvinden potentielt kunne indhentes fysiske beviser via efterforskning. Jeg forsøgte gentagne gange at få en samtale med en erfaren efterforsker fra politiet, men det var komplet umuligt. Det er godt, gammeldags uretfærdigt!

Der bør efter min mening være langt større opmærksomhed på, at falske anklager om voldtægt kan misbruges som politisk våben til at begå karaktermord. Det handler i de sager om meget mere end kvindens personlige motiver for først at have sex med samtykke og derefter anmelde manden for voldtægt. Der er i disse sager tale om groft misbrug af politi- og retssystemet fra kvindens side, ligesom det er groft krænkende overfor både de uskyldige mænd og de kvinder, der rent faktisk bliver udsat for den frygtelige forbrydelse, som voldtægt er.

Cover: Unsplash.com (Alexander Krivitskiy)

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading