Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

B.A. #55: Dovne medier og journalister foretrækker centraliseret propaganda

Dagens Avis handler om coronapropaganda, Twitter Files og Facebooks kafkaske censur af systemkritiker Jette Anne-Marie Hansen.

DR inspirerer os i dag til dobbelttænkning, der som bekendt er en svær øvelse, hvorfor man ender op med at tro på teknokratiet. DR skriver først, at Kinas sundhedsvæsen er presset af ny coronabølge. Dernæst skriver de, at Tysklands mest kendte virolog erklærer coronapandemien for overstået. Begge dele kan selvfølgelig godt være sandt samtidig på grund af den geografiske afstand, men det er alligevel en påfaldende modsatretning af budskaberne om corona.

Både DR, Ekstra Bladet og Berlingske er tilsyneladende enige om, at Kinas sundhedsvæsen er presset af ny coronabølge. DR skriver: “Jeg har haft dette arbejde i 30 år, og det er det travleste, jeg nogensinde har oplevet, fortæller en ambulancefører.” Ekstra Bladet skriver: “Jeg har haft dette arbejde i 30 år, og det er det travleste, jeg nogensinde har oplevet, fortæller en ambulancefører.” Berlingske skriver: “»Jeg har haft dette arbejde i 30 år, og det er det travleste, jeg nogensinde har oplevet,« fortæller en ambulancefører.” Man skulle næsten tro ud fra den fuldstændigt identiske ordlyd, at det var én anden fremfor forskellige journalister ansat af de tre forskellige danske medier, der laver den ellers velfinansierede danske public service-presses arbejde for dem. Moderne mainstream-journalistik er drømmejobbet for dovendyr: Du får masser af penge for ikke at lave det, dine læsere tror, du laver, da der er nogle andre, der får masser af penge for at fylde spalterne med propaganda, mens du driver den af, lader din hjerne visne og din moral sygne hen i mørket.

Journalist David Zweig fra The Free Press beretter om, hvordan det nu er dokumenteret, at den amerikanske regering pressede Twitter til at censurere kritiske fagfolks ytringer om corona. Artiklen beskriver også, hvordan det blev gennemført med robotter og instruktioner til manuelle censuratører. Konsekvensen var et fuldstændigt forvredet billede af, hvordan ekspertisen reelt forholdt sig til situationen. Kritiske fagfolk blev fjernet, mens dem, der var enige med regeringen, blev fremhævet.

Philip Brandt på Facebook fortæller, at systemkritiker Jette Anne-Marie Hansen er blevet udelukket fra Facebook i en periode. Opslaget med kommentar af Svend Erik Knudsen beskriver det kafkaske i Facebooks censurpolitik. Du får at vide, at du har ytret noget, der er imod deres regler, men du får ikke at vide, hvad det er, du har gjort forkert, eller hvilken af deres mange regler, du har overtrådt. Du bliver straffet uden mulighed for at forsvare dig selv. Straffen er udelukkelse fra det digitale fællesskab, som i form af de sociale medier reelt er det moderne demokratis infrastruktur, der samtidig via sin ageren afslører sit antidemokratiske væsen.

Kilde og flere nyheder: De Vigtige Nyheder 28.12.2022

Cover: Unsplash.com (Zhang Kenny)


Bliv abonnent eller giv en donation. Brændgaard Avisen og Frihedspressen er støttet af Sundhedsliberalt Folkeparti, der er støttet af medlemmer og donationer. Du kan hjælpe via MobilePay til 335544. Mere støtte

Tilmeld
Besked om
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x