Kategorier
Forside Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Christian Bitz kopierede også mit koncept

Min tidligere studerende, kollega og ven ernæringsekspert Christian Bitz kopierede også mit koncept – men det er ok.

Da Christian Bitz var nyuddannet og ukendt cand.scient. i human ernæring gik han målrettet efter at blive TV-kendis. Som fotomodel med klassiske skønhedstræk havde han udseendet med sig. Han manglede bare et budskab, der kunne gøre ham kendt. Det blev til “hans” koncept om ‘sundhedsrealisme’, der reelt er en kopi af mit Små Skridt-koncept.

Det var under en lækker, vegetarisk frokost i hedengangne Den Grønne Kælder i København, at han for efterhånden en del år siden udspurgte mig om mine dengang revolutionerende tanker om kost, vægttab og sundhed. Jeg delte med glæde min viden, og det glædede mig også, da Christian kort tid efter opnåede sit livs drøm om at blive Go’ morgen Danmarks faste ernæringsekspert med tilhørende foredragsbookinger en masse. Da det begyndte at køre for ham, havde han pludselig ikke længere tid til at mødes med mig og drikke kaffe. Han var blevet en travl mand, der konstant var på farten til det næste foredrag i en stor Audi eller ved at gøre den næste bog færdig. Godt for ham, tænkte jeg.

Jeg havde intet imod, at Christian kopierede min idé om at sundhed skal indføres med små, gradvise, realistiske ændringer i stedet for store, pludselige ændringer i form af slankekure osv. Det, der irriterede mig, var, at han ikke havde forstået Små Skridt-konceptet, og at han fortsatte med at lave slankekure med umulige kostplaner og stressende, fancy opskrifter på speciel “slankemad” på TV2 hver januar.

Jeg tænkte dengang tit, at han burde have kopieret et koncept, som var mere i tråd med hans egen personlighed og praksis i stedet for. Han kom for mig til at repræsentere en elitær opfattelse af “sundhedsrealisme”, når de vildeste eksempler han kunne komme på om sine egne madsynder var, at han engang var kommet til at spise en croissant – men det gjorde ikke noget da han dagen efter løb 10 km ekstra. Eller noget i den stil. Det interview har jeg hulket af grin over mange gange. Det var dog nok også den realitet, at han befandt sig meget langt væk fra den målgruppe, som han lod som om, at han henvendte sig til, mens han reelt henvendte sig til et helt andet segment; overskudssegmentet nord for København.

Da Christian Bitz så begyndte at producere lækker keramik og køkkengrej, så tænkte jeg at han endelig havde fundet en hylde, der passede til ham på en ægte måde. Han er jo en lækker mand, der går ind for sund og lækker mad, og nu som TV-kendis så var han den perfekte frontfigur for det nye brand af lækker køkkenudstyr af høj kvalitet, skønhed og æstetik.

Det kom dog desværre ikke bag på mig, da det kom frem, at han muligvis også havde kopieret keramikken, ligesom han havde kopieret mit sundhedskoncept i TV-tidernes morgen. Det er tilsyneladende hans modus operandi; han kan ikke selv finde på noget, men han kan kopiere andres opfindelser og pakke dem ind på en lækker måde.

Jeg synes, at Christian Bitz skulle gå tilbage til at kopiere Små Skridt. Alle andre er velkommen til at gøre det samme. Tillad mig dog at kræve, at man i det mindste forstår essensen i konceptet, før man begynder at kopiere løs. Tillad mig også at kræve, at man er konsekvent og tro mod idéen, så man f.eks. ikke begynder at omtale slankekure som “sundhedsrealisme”.

Jeg vil anbefale Christian at stræbe højere end at være en dårlig kopi. Jeg har engang oplevet et af Christians foredrag, da han var på toppen, og kvinderne skreg af begejstring, når han løftede op i t-shirten og viste sin rippede mave. Jeg var i tvivl, om det var et foredrag eller et stripshow, og netop dét kunne måske være en idé til et nyt koncept efter kopisagerne: ÆGTE sundheds-strip!

Cover: Unsplash.com (Billy Pasco)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Silas A
tirsdag, 31 januar 2023, 19:09 19:09
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x