Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Cannabis på den sunde måde? Så skal du bruge dette apparat

Hvis du har recept på medicinsk cannabis, eller hvis du er sundhedskriminel cannabisbruger, så er det vigtigt, HVORDAN du indtager den grønne plante.

Det sundeste måde at indtage de aktive cannabinoider i cannabis inkl. THC er i form af en fordamper. Sådan et apparat er også kendt som en ‘vaporizer’ på engelsk. Apparatet virker som en lille ovn med et mundstykke. De tørrede plantedele (pot eller skunk) findeles og lægges i ovnen, hvorefter temperaturen kan øges gradvist med en tilpas langsom frigørelse af de aktive plantestoffer inkl. dem, der frigives ved de lavere temperaturer (120-164 grader). THC begynder først at fordampe fra ca. 165 grader, så ved at huske de lavere temperaturer kan forholdet mellem THC og de afbalancerende komponenter såsom terpener forbedres.

Efter grundig research kan jeg konkludere, at den bedste fordamper til cannabis på markedet er Mighty Medic (se coverbilledet). Apparatet kan købes på apoteket som medicinsk udstyr med priser varierende mellem 2.200,- og 2.500,- kr. Pengene er givet godt ud sammenlignet med billigere fordampere, der har det med at brænde sammen efter kort tids brug. Mighty Medic er solidt bygget og har den ekstra fordel sammenlignet med andre fordampere, at den afkøler dampen umiddelbart inden inhalering, hvorved lungerne bliver skånet for den voldsomme varme.

At indtage cannabis fra Mighty Medic er langt sundere end at indtage cannabis fra en joint, som er den måde, de fleste cannabisbrugere i Danmark indtager den bevidsthedsforandrende plante på. Det skyldes både den lavere temperatur og fraværet af tobak. Hvis du vil have nikotin, så kan du få det sundere fra en sugetablet end ved at ryge tobak. En fordamper giver også et større udbytte, end når man bruger ild, så hvert indkøb på recepten på den medicinske cannabis holder længere.

Hvis du vil være en sundhedsbevist cannabisbruger så husk også CBD-olie til at afbalancere THC’en, hold dig fra hash (vælg pot eller skunk i stedet for) og vær bevidst om set og setting (dit mindset og den situation du indtager cannabis i).

OBS: Det er kun lovligt at være i besiddelse af cannabis i Danmark, hvis man har fået en recept på medicinsk cannabis fra en læge.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x