Kategorier
Den Private Blog Forside Indlæg Offentlig Sundhedspressen: Forside Tabu Tabu-forside

Nyt eksperiment: Mikrodosering af alkohol

Jeg har i dag taget min første mikrodosis alkohol.

Den bestod i 5 ml Gammel Dansk svarende til 1/4 genstand. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk nok til at opleve en markant smag, når det netop er Gammel Dansk.

På billedet kan du se en flaske Gammel Dansk og den lille sjat, som 1/4 genstand af den drik fylder.

Forskning har vist, at 1/4 genstand alkohol per dag er nok til opnå de fleste af de gavnlige virkninger af alkohol, som bl.a. omfatter nedsat risiko for hjertekarsygdom for en halvgammel mand som mig. Samtidig er dosis så lav, at risikoen for bivirkninger, herunder øget risiko for kræft, er næsten fraværende.

Eksperimentet går ud på at undersøge, hvordan det påvirker min fysiske, mentale og sociale sundhed at drikke 1/4-1/2 genstand alkohol per dag, hver dag og aldrig hverken mere eller mindre end det. Foreløbigt i en periode på 3 mdr.

Jeg har tidligere forgæves forsøgt at komme i gang med at drikke alkohol igen, men mit problem er bl.a., at jeg ikke bryder mig om den åndelige tilstand ved beruselse. Og når kroppen er helt fravænnet alkohol, så kan selv en enkelt genstand som f.eks. en pilsner-øl nok være nok til, at man føler sig halvsnalret.

Valget faldt på Gammel Dansk da det en drik, der kan holde sig, og hvor selv en lille mundfuld giver en markant smagsoplevelse. Med et forbrug på 5-10 ml per dag så kan en flaske med 70 cl (700 ml) holde i 70-140 dage. Gammel Dansk indeholder 38 % vol alkohol.

Mit eksperiment er også motiveret af andres erfaringer med homøopati, hvor mange oplever, at de får det bedre af behandlingen, der reelt er mikrodosering af alkohol under dække af en anden effektforklaring. Mange homøopatiske produkter består nemlig rent fysisk af alkohol, mens det homøopatiske aspekt foregår på et metafysisk, ikke målbart plan, som jeg ikke tror på.

Ah. Gammel Dansk ligger godt i maven. 🙂

0 0 stemmer
Brugervurdering
1
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading