Kategorier
Coronabloggen Den Politiske Blog Frihedspressen Indlæg Klassiker Offentlig Politik (gratis)

Samfundsterapi: Her er de 8 (eller 10) basale antagelser om corona

Ligesom vores individuelle mentale liv er præget af grundantagelser, så er vores kollektive politiske liv også styret af fortællinger, vi ligesom bare tror på. Coronasagen viste, hvor galt det kan gå, når bevidstheden er væk.

I modsætning til bl.a. Australien og Skotland, så har der i Danmark ikke været nogen offentlig evaluering af coronapolitikken. Konsekvensen er, at samme politik formentlig vil blive ført næste gang, WHO trykker på pandemiknappen. Som jeg beskrev i Brændgaard Avisen i går, så er WHO begyndt at presse på igen.

I mangel af offentlig evaluering så må vi lave en privat evaluering i civilsamfundet. Som input til det præsenterer jeg her de otte basale coronaantagelser, som politikken efter min opfattelse har været baseret på:

  1. DEN ER FARLIG. Det nye coronavirus (SARS-CoV-2) er farligt og fører til en farlig sygdom (covid-19). Det behøver ikke dokumenteres videnskabeligt, når der er TV-optagelser fra Kina og Italien.
  2. USIKKER VACCINE ER BEDRE END INGEN VACCINE. Det er ikke nødvendigt at vente på resultater fra lodtrækningsforsøg af tilstrækkelig varighed og tilstrækkelige effektmål. Det samme gør sig gældende for mundbind. Risici for bivirkninger kan vi se bort fra.
  3. NEDLUKNING ER BEDRE END INGEN NEDLUKNING. Det er gavnligt at standse det normale samfund, når der er et nyt virus i omløb.
  4. SOCIAL KONTROL ER BEDRE END INGEN SOCIAL KONTROL. Mennesker kan ikke finde ud af at opføre sig ansvarligt uden regler og overvågning.
  5. USIKKER TEST ER BEDRE END INGEN TEST. Det er i det hele taget vigtigt at teste, også selvom folk ikke fejler noget, og også selvom testen ikke er testet ordentlig for, om den rent faktisk tester det, som den påstås at teste for.
  6. IGNORERING AF NATURLIG IMMUNITET ER BEDRE END OPLYSNING OM NATURLIG IMMUNITET. Hvis vi ikke taler om det, så tror folk, at det ikke findes og ikke er muligt. Ernæring og den slags gammeldags sundhedstiltag kan vi ikke bruge til noget.
  7. TILLID ER BEDRE END MISTILLID TIL WHO, GATES, PFIZER, MODERNA OG WORLD ECONOMIC FORUM . Politiske og økonomiske interesser hos disse organisationer kan afvises som tossede konspirationsteorier.
  8. DET ER BEDRE AT LYVE END AT TALE SANDT. Det er f.eks. i orden som offentlig sundhedsmyndighed at lyve om coronavaccinens effekt og sikkerhed for at motivere folk til at tage stikket.

Det er min opfattelse, at alle otte antagelser er forkerte. Min holdning og vurdering er dog ikke så vigtig. Det vigtige er, at vi får en offentlig debat om de antagelser, som sundhedspolitik er baseret på. Ellers vil antagelserne føre til gentagelse og udvidelse af det fascistiske, totalitære tyranni.

Det næste oplagte, politiske spørgsmål er: Kan nogen med vilje have skabt og udnyttet disse antagelser i systemet? Jeg tænker her især på aktører på den dybe, globale politiske scene. Min svar er JA, men igen jeg er ikke så vigtig; det vigtige er den debat, der ikke findes i hovedstrømmen og blandt almindelige mennesker, politikere og sundhedsfagfolk.

Det kan dog meget vel være, at der viser sig at være 10 grundantagelser i alt:

9. ANTAGELSER SKAL IKKE DEBATTERES. Det er farligt at debattere grundantagelser, da det rykker ved de skrøbelige narrativer, som hele samfundet er baseret på.

10. DYB, GLOBAL POLITIK FINDES IKKE. Den opfattelse er en skør konspirationsteori. Der findes ikke andet end Christiansborg og så måske lidt EU.

Det mentale arbejde med grundantagelser omfatter, at man først bliver bevidst om dem, hvorefter man kan udfordre deres sandhedsværdi og evt. ændre dem. Det er i den forbindelse underordnet, om der er tale om individuel psykoterapi eller kollektiv samfundsterapi. Processen er den samme. Skadelige grundantagelser skal frem i lyset, da de ellers fastholder problemer på individuelt eller samfundsmæssigt niveau, hvis de to niveauer overhovedet kan adskilles.

Den samfundsterapeutiske proces starter med, at vi mærker og erkender, at der er et problem, og at vi åbner sindet for denne hypotese: Måske er problemet ikke det nye coronavirus (eller det næste nye, “farlige” virus) som sådan, men derimod en række skadelige antagelser relateret til det.

Det første trin er bevidsthed. Træk vejret, mærk åndedrættet. Slip autopiloten.

God bedring, Danmark!

Cover: Unsplash.com (Heike Trautmann)


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

4 Kommentarer
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
4
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading