Hvilket fedtstof er sundest?

Det spørgsmål har jeg fået mange gange på Facebook de senere dage. Så lad mig svare her en gang for alle og så kortfattet som muligt:

Til madlavning: Rapsolie og olivenolie er sundest. Brug begge – enten samtidig eller skiftevis. Hvis du kun vil have en olie i dit køkken, så lad det være rapsolie. Koldpresset, økologisk rapsolie er måske 1 % sundere end varmpresset, ikke-økologisk rapsolie. Både olivenolie og koldpresset rapsolie smager igennem på en, synes mange, ubehagelig måde i f.eks. sødt bagværk. Varmpresset rapsolie har derimod en neutral smag.

På brød: Hvis valget står mellem smør, blandingsprodukter (f.eks. Kærgården) og plantemargarine, så er en blød plantemargarine med et lavt indhold af mættet fedt og et højt indhold af omega-3 det sundeste valg. Det kan f.eks. være Becel.

Skriv et svar