Mit spirituelle fundament :: Jesus, Buddha, yin og yang

Jeg er begyndt at danne mig et overblik over det spirituelle fundament for mit arbejde med kramning. Jeg foreløbig kommet frem til, at disse tre elementer indgår:

  • Buddhisme (theravada)
  • Kristendom (protestantisk)
  • Taoisme

Buddhisme og protestantisme var begge historisk set rebelske religioner. Buddhisme var et opgør med hinduismen og dens tro på mange guder og det rigide kastesystem. Protestantismen var et opgør med den katolske kirkes kapitalistiske model for køb af syndsforladelse. Men det er nok ikke kun den rebelske ånd, som jeg kan identificere mig med i buddhismen og protestantismen. 🙂

Det er min oplevelse, at kristendom giver buddhismen noget, som den mangler: noget guddommeligt. Det er også  min oplevelse, at buddhisme kan berige kristendom med konkrete anvisninger på meditation, der gør den enkelte klar til “gud”.

Det spirituelle fundament for krammeklubben

Helt konkret så har jeg f.eks. integreret Jesus-meditation i min instruktion i buddhistisk meditation på kærlig-venlighed (metta) i krammeklubben. Det virker helt naturligt, og jeg oplever, at det giver en stor berigelse til denne kærlige meditation.

Det taoistiske princip om at forene modsætninger kommer bl.a. til udtryk i energikramning, hvor den maskuline og den femine energi går op i en højere enhed.

Jeg ser i det hele taget mindful kramning som en spirituel praksis. Det vil jeg udfolde i kommende indlæg her i bloggen. 🙂

Mit spirituelle fundament med Buddha og Jesus
I min vindueskarm har jeg både Buddha og Jesus

Skriv et svar