August-nummeret af det videnskabelige tidsskrift Appetite bringer en artikel om en ny undersøgelse af effekten af mindful spisning. Undersøgelsen sammenlignede effekten af tre forskellige måder at spise frokost på: (1) Mindful spisning, (2) læsning af en avisartikel om mad og (3) uden at man skal gøre noget bestemt. Mindful spisning bevirkede, at deltagerne spiste betydeligt færre småkager om eftermiddagen end de to andre grupper. De følte sig også mere mætte om eftermiddagen, og de havde en mere klar erindring om frokosten. Forskerne forklarer effekten ved, at mindful spisning øger mad-hukommelsen. Det er foreneligt med andre undersøgelser, der viser, at hukommelse spiller en central rolle i appetitreguleringen.
Undersøgelsen bekræfter tidligere undersøgelser og vores praktiske erfaringer med at undervise overvægtige overspisere i mindful spisning.
Reference:
Higgs S, Donohoe JE. Focusing on food during lunch enhances lunch memory and decreases later snack intake. Appetite 2011;57(1):202-206. Link
Discover more from perBraendgaard.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.